Ajankohtaiset

Omnia tukee ja ohjaa nuoria koulutusten ja valmennusten kautta työuralle

- Nuorten työllisyyden ekosysteemissä on kyse osaamisen ja työllisyyden liitosta. Omnian rooli on tukea ja ohjata erilaisten koulutusten ja valmennusten kautta nuoria löytämään oman työuransa alku, toteaa liiketoimintajohtaja Riikka-Maria Yli-Suomu Omniasta.  

Nuorten työllisyyden ekosysteemityöskentelyyn Espoossa osallistuu iso joukko eri alojen toimijoita: Espoon kaupungin ja Omnian lisäksi työssä ovat mukana edustajat muista oppilaitoksista, Ohjaamotalosta, Uudenmaan TE-toimistosta, Uudenmaan ELY-keskuksesta, Kelasta, nuorten mielenterveyspalveluista (HUS), yrityksistä ja järjestöistä.  Mikään toimija ei yksin pysty ratkomaan nuorten työllistymistä.

- Työskentelyn tuloksena tunnistetuista käytännön teoista lähes 80% edellyttää toimijoiden yhteistä työtä tai nuorten saattamista palvelujen välillä, korostaa nuorten työllistymisen palvelupäällikkö Kirsi Eskelinen Espoon kaupungilta verkkotiedotteessa.

Lue myös Länsiväylän uutisesta nuorten työttömyyden kaskuvsta Espoossa. Ekosysteemityöskentely jatkuu elokuussa, jolloin suunnitellaan toteutustavat alkuvuoden työpajoissa tunnistetuille 20 tärkeimmälle toimenpiteelle.

Omnia tarjoaa monia eri mahdollisuuksia oppia ja löytää oma reitti työelämään

  • Omnian nuorten työpajoille on jatkuva haku ja työpajat ovat auki koko kesän. Työpajat tarjoavat työtoimintaa 17-29 -vuotiaille työ-, opiskelu- tai työssäoppimispaikkaa vailla oleville espoolaisille, kirkkonummelaisille ja kauniaislaisille nuorille. Työpajoilta saat valmiuksia siirtyä koulutukseen tai töihin.

  • Yritykset voivat ilmoittaa opiskelijoillemme työmahdollisuuksista esimerkiksi lyhyemmistäkin keikka- ja kesätöistä.

  • Jäitkö ilman opiskelupaikkaa yhteishaussa? Espoon aikuislukiossa voit korottaa arvosanojasi, täydentää opintojasi, kerrata yksittäisiä kursseja tai valmentautua seuraaviin pääsykokeisiin. Aineopiskelijaksi voi tulla kuka tahansa koulutustaustasta riippumatta. Lue lisää aikuislukiossa opiskelusta ja eri mahdollisuuksista!

  • Omniaan pääsee opiskelemaan myös jatkuvan haun kautta. Jatkuvassa haussa 20.1.-12.7. tähdätään elokuun aloitukseen, kun taas jatkuvassa haussa 13.7.-30.8.2020 tähdätään lokakuun aloitukseen. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikki hakijat iästä ja taustakoulutuksesta riippumatta. Jos olet jo suorittanut jonkin ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, voit hakea suorittamaan ammatillista perustutkintoa ainoastaan jatkuvassa haussa.

  • Jos mietit minkä alan valitsisit, tai mikä olisi sinulle sopiva tapa opiskella, tule VALMAan! VALMAssa voit rauhassa tutustua ammatillisiin perustutkintoihin sekä lukio-opintoihin ja punnita eri vaihtoehtoja. Yhteishaku VALMAan on käynnissä 21.7.2020 saakka.

  • Espoolaiset yli 17-vuotiaat työttömät maahanmuuttajat voivat tulla Omnian osaamiskeskuksen asiakkaaksi. Osaamiskeskuksesta saa oman uraohjaajan, koulutusta ja valmennusta sekä lisää osaamista suomen kieleen ja työelämätaitoihin. Voit saada myös apua Kela- ja TE-asioissa sekä ohjausta ja tukea jaksamiseen.

Oletpa kiinnostunut ammatillisesta hausta, VALMAsta, tai nuorten työpajoista, InfoOmniasta saat lisätietoa palveluistamme koko kesän!

Lisätietoja antaa
Riikka-Maria Yli-Suomu
Liiketoimintajohtaja
0503486544
Riikka-Maria.Yli-Suomu@omnia.fi