Ajankohtaiset

Omnia toiseksi Kroatiassa pidetyssä kokkikilpailussa

Omnia sijoittui toiseksi Kroatiassa Zadarissa 8.-9.3.2017 pidetyssä kokkikilpailussa, jossa annokset valmistettiin mahdollisimman pienellä hiilijalanjäljellä. Kilpailun arvioinnissa painotettiin taitoja, luovuutta, ammattimaisuutta ja onnistumista ruoanvalmistuksessa, jossa huomioidaan vaikutukset hiilijalanjälkeen.

Kokkijoukkue Kroatia
Kuva: Omnian kokkijoukkue ja valmentajina toimineet opettajat. Ylärivi vas. Maarja Messer, Arja Allekotte, Valtteri Holmström, Oona Haapakorpi. Alarivi vas: Jouni Koskinen, Teemu Rekiranta

Kokkijoukkue pääsi Kroatian kolmeen paikallislehteen sekä kansalliseen lehteen. Aiheina jutuissa oli mm. ”Tee terveellistä ruokaa ja vältä mahdollisimman paljon hävikkiä” sekä ”Suomalaiset todella pitivät tuoreesta rosmariinista ja tuoreen mustekalan käsittelystä”.


Kuvassa Valtteri Holmströmin tekemä jälkiruoka.

"Noniin kilpailu takana, sijoituttiin toiseksi kahden pisteen erolla (94p/100p) nyt rentoudutaan nämä pari päivää. Kuvassa minun valmistama jälkiruoka joka valittiin kilpailun parhaaksi jälkiruuaksi", Valtteri Holmström.

Kokkikilpailu järjestettiin osana Euroopan unionin Erasmus+ -ohjelman rahoituksella toteutettavaa Healthy food choices for a sustainable future –hanketta, jolla muutetaan ruokakulttuuria hiilijalanjäljen pienentämiseksi kestävämpään suuntaan. Kilpailun lisäksi projektissa mm. tuotetaan e-kirja ympäristöystävällisistä resepteistä, kehitetään osaamismerkkejä (Open Badge) kestävästä kehityksestä ja tuetaan kestävää yrittäjyyttä.

Hankkeessa on Omnian lisäksi mukana Ekami Suomesta, Galileo.it Italiasta sekä Centar za odgoj i obrazovanje Slava Raskaj Zagreb ja Hotelijersko-turisticka i ugostiteljska skola Kroatiasta. Suomessa Erasmus+ -ohjelman hallinnoinnista ja toimeenpanosta vastaa Erasmus+ -ohjelman kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Lisätietoja:
Healthy Future Project
Healthy Future Project (opiskelijoiden blogi)
Kokkikilta Original Espoo

Lue myös Omnia mukana kansainvälisessä kokkauskilpailussa, jossa pienennetään hiilijalanjälkeä