Ajankohtaiset

Omnia tarjoaa monipuolisen kattauksen ammatillista koulutusta

Valtakunnallinen yhteishaku syksyllä 2018 alkavaan ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen on käynnissä 20.2.-13.3.2018. 

Omnian uusia tutkintoja ovat muun muassa puutarha-alan perustutkinto sekä tekstiili- ja muotialan perustutkinto. Aiemmin vain aikuisopiskelijoille tarjottuihin puuteollisuuden perustutkintoon ja veneenrakennuksen perustutkintoon voi nyt hakea myös yhteishaussa. Omnian tarjonnassa on yhteensä 23 ammatillista perustutkintoa.

Kaikki ammatilliset perustutkinnot uudistuvat syksyllä 2018 palvelemaan entistä paremmin opiskelijan ja työelämän tarpeita.

Tutustu Omnian koulutustarjontaan. 

Kaksoistutkinnosta lisävalmiuksia jatko-opintoihin

Ammattilukiossa voi suorittaa lukio-opintoja ja ylioppilastutkinnon perustutkinnon ohessa. Lukio-opinnot suunnitellaan osaksi ammatillista perustutkintoa niin, että opintoaika ei pitene. Niin kutsuttu kaksoistutkinto parantaa jatko-opiskeluvalmiuksia sekä valmentaa neljän aineen ylioppilaskirjoituksiin.

Korkeakouluväylää pitkin kohti tavoitteita

Ammatillisen tutkinnon rinnalla voi suorittaa ammattikorkeakouluopintoja, jotka luetaan osaksi ammatillista tutkintoa. Opinnot suorittanut opiskelija voi anoa opiskelupaikkaa ammattikorkeakoulusta ilman pääsykoetta.

Urheilijan kaksoisuralla voi yhdistää huippu-urheilun ja opiskelun

Omniassa tuetaan huippu-urheilun ja opintojen yhdistämistä. Urheilijan kaksoisura on tarkoitettu tavoitteellisesti valmentautuville huippu-urheilijoille sekä aktiivisesti eri urheilulajeja harrastaville opiskelijoille. Urheiluvalmennuksesta ja osallistumisesta oman lajin kilpailuihin voi saada opintosuorituksia kaikkiin  ammatillisiin perustutkintoihin. Omnia kuuluu Olympiakomitean huippu-urheiluverkostoon sekä pääkaupunkiseudun urheiluakatemia Urheaan.  

Moottoriurheilulinja valmentaa kilpa-autourheilun pariin

Omnian Moottoriurheilu-ura on täysin uudenlainen ja ainoa moottoriurheilumekaanikoksi valmentava koulutus Suomessa. Se on tarkoitettu mekaanikoiksi haluaville, lajissa tavoitteellisesti valmentautuville kuljettajille tai lajista kiinnostuneille harrastajille. Moottoriurheilu-uralla täysipainoinen lajin harjoittelu on mahdollista opiskelujen ohella. Urheiluvalmennuksesta ja osallistumisesta oman lajin kilpailuihin saa opintosuorituspisteitä. 

InfoOmnia ja opinto-ohjaajien chat auttavat hakijoita

Palvelupiste InfoOmnia sekä hakeutumisen chat Omnian verkkosivuilla auttavat yhteishakuun liittyvissä asioissa. Opinto-ohjaajat ovat tavoitettavissa chatissä yhteishaun ajan ma–pe klo 9–15. Muina aikoina kysymykset ohjautuvat sähköpostilaatikkoon.

Omnian on mukana myös valtakunnallisessa Väylät auki -kampanjassa, jonka tavoitteena on ammatillisen koulutuksen vetovoiman kasvattaminen. Kampanjan kasvoina nähdään vaatturi, TV-tuottaja ja -toimittaja Arman Alizad sekä juontaja ja Omniassa opiskellut kokki Pipsa Hurmerinta, jotka kertovat oman tarinansa matkasta kohti unelma-ammattiaan.

Lisätiedot:
Rehtori Maija Aaltola
p. 050 384 9354
maija.aaltola(at)omnia.fi