Ajankohtaiset

Omnia satsaa vahvasti alueen elinvoimaisuuden ylläpitämiseen

Omnian uuden liiketoimintajohtajan Riikka-Maria Yli-Suomun mukaan Omniassa halutaan satsata alueen elinvoimaisuuden ylläpitämiseen entistä vahvemmin.

”Yksi keskeinen tehtävämme on alueen yritysten ja yhteisöjen palveleminen. Toinen on työllisyyden tukeminen ja kolmas on yrittäjäpalvelujen kehittäminen - kaikki osaamisen kehittämisen näkökulmasta”, hän toteaa.

Taustalla on muun muassa ammatillisen koulutuksen uudistus, joka tuo työn ja koulutuksen entistä lähemmäksi toisiaan.

Vahvasti työllisyyttä edistämässä

Omnia on vahvasti mukana myös yritysten kasvupalveluissa ja edistämässä työllisyyttä.

”Työelämä muuttuu niin nopeasti, että jokainen ihminen tarvitsee elinikäistä oppimista. Muun muassa teknologian kehittyminen vaatii jatkuvaa oman osaamisen kehittämistä”, hän toteaa.

”Yritysten on entistä vaikeampaa löytää osaavaa työvoimaa erityisesti nousukauden aikana. Samaan aikaan meillä on kasvava joukko työttömiä vailla työtä. Kohtaanto-ongelmaan täytyy löytää uusia osaamisen kehittämisen tapoja.”

BusinessEspoo tuo toimijat yhteen

Yksi uusi toimintapa on Otaniemeen perustettu BusinessEspoo-ekosysteemi, jossa tehdään yhteistyötä uudella tavalla alueen yritysten ja yhteisöjen kanssa. Omnian lisäksi yhteisössä toimivat Espoon kaupunki, Espoo Marketing, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, YritysEspoo sekä Helsingin seudun kauppakamari.

BusinessEspoon tiloissa toimii noin 150 yritystä.

”Yrityksiä ja yhteisöjä palvellaan yhteiskehittelyn menetelmin. Palvelut räätälöidään yritysten tarpeiden mukaan yhdessä. Olemme entistä vahvemmin mukana yritysten arjessa”, Riikka-Maria Yli-Suomu toteaa.

Yli-Suomu aloitti Omnian liiketoimintajohtajana 1. elokuuta. Hän toimi aiemmin Omniassa elinikäisen oppimisen rehtorina.