Ajankohtaiset

Omnia mukana Väylät auki -kampanjassa

Ammattiosaajia tarvitaan Suomeen yhä enemmän, mutta tämä ei ole näkynyt ammatillisen koulutuksen hakijamäärissä. Pääkaupunkiseudulla työvoiman tarve on kasvava, mutta erityisesti Espoon seudulla nuorten hakeutuminen ammatilliseen koulutukseen on valtakunnallisesti heikointa.

Ammatin valinta on haastavaa ja ammatillinen koulutus vierasta. Tämän johdosta Omnia lähti mukaan Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n, Mirum Agencyn sekä 50 muun ammatillisen koulutuksen järjestäjän kanssa Väylät auki–markkinointikampanjaan.

Kampanjan viestinä on, että ammatillisen tutkinnon opiskelu ei lukitse tietylle alalle eikä tiettyihin työtehtäviin, vaan se avaa monia mahdollisuuksia työelämään ja jatko-opintoihin. Ammatillinen koulutus mahdollistaa myös jatkuvan osaamisen päivittämisen ja alan vaihtamisen aikuisena. Opiskelu suunnitellaan aina henkilökohtaisesti ja jos vain mahdollista, niin yhdessä työnantajan kanssa.  

Kampanjan kasvoina nähdään vaatturi, TV-tuottaja ja -toimittaja Arman Alizad sekä juontaja ja Omniassa opiskellut kokki Pipsa Hurmerinta, jotka kertovat oman tarinansa matkasta kohti unelma-ammattiaan. Heidän lisäkseen kolme suosittua tubettajaa: Jennysvoices (Jenny Pitkänen), Sofia Blomqvist ja Lefa25 (Aleksi Rinne) jakavat videosisältöä tutustumiskäynneiltään eri koulutusaloilta.

Kampanjan keskeisimpänä osana toimii uusi väylätauki.fi-verkkosivu, joka tarjoaa lisätietoa ammatillisesta koulutuksesta sekä mahdollisuuden visualisoida oma opintopolku metrokartan muotoon. Kampanjalla halutaan ensisijaisesti tavoittaa peruskoulun yläasteella olevia 8–9.-luokkalaisia sekä heidän vanhempiaan, mutta myös alan vaihdosta haaveilevia aikuisia.

Omnian ammatillisen koulutuksen tarjonta löytyy osoitteesta omnia.fi ja hakeutuminen koulutuksiin tapahtuu osoitteessa opintopolku.fi. Tällä viikolla alkava yhteishaku 20.2.-13.3.2018 on hakijoille, joilla ei ole aiempaa ammatillista tutkintoa ja ympäri vuoden auki oleva jatkuva haku on kaikille hakijaryhmille.  

Lisätietoja:
Maija Aaltola
rehtori, Omnia Koulutus
p. 050 384 9354
maija.aaltola@omnia.fi