Ajankohtaiset

Omnia mukana Noodi-sovelluksen pilotoinnissa

Omnia on mukana pilotoimassa Me-säätiön kehittämää Noodi-sovellusta, joka tarjoaa tietoa ja tukea ammatinvalintaan ja koulutuspolkuihin. Erilaisiin ammatteihin sekä koulutuspolkuihin ja -vaihtoehtoihin tutustuttava sovellus on julkistettu huhtikuussa, ja se on tarkoitus ottaa täysimääräisesti käyttöön syksyllä 2018.

Noodi-sovellus ladataan mobiililaitteeseen, ja opiskelijat voivat käyttää sitä itsenäisesti. Sovellusta voi käyttää myös ohjaajan kanssa oppilaitoksissa ja ohjaamoissa.

Omnian palvelujohtaja Erja Kumpulainen toteaa, että palvelun käyttöönoton tavoitteena on lisätä opiskelijoiden tietoisuutta erilaisista opintopoluista.

”Esimerkiksi akateemisen koulutuksen vaativiin ammatteihin voi olla monia teitä, joissa voi olla mukana myös ammatillinen koulutus. Sovelluksen käyttö on ajasta ja paikasta riippumatonta ja se mahdollistaa sen, että opiskelija ohjaa itse osaamisensa kehittymistä. Tavoitteena on myös opiskelijan entistä vahvempi sitouttaminen opintoihin.”, Kumpulainen toteaa.

Myös opinto-ohjaajat käyttävät Noodia esimerkiksi uraohjaustilanteissa. Sovellus esitellään myös huoltajille.

Sovellukseen syötetään tiedot osaamisesta ja koulutuksesta, minkä jälkeen sovellus viitoittaa nuorelle sopivia ammatteja ja niihin johtavia koulutuspolkuja sekä tietoa ansiotasosta.