Hyppää pääsisältöön

Omnia mukana kansainvälisessä SusTexEdu-hankkeessa

Uutinen | 31.08.2022
Erasmus+-verkostohankkeessa keskitytään lisäämään osaamista kestävästä tekstiilikuitujen käytöstä ja kierrätyksestä opetuksessa.

Omnia on mukana maaliskuussa alkaneessa kansainvälisessä verkostohankkeessa, jolla edistetään kestävän tekstiilialan kehittämistä sekä koulutuksen ja työelämän välistä yhteistyötä. Hanketta koordinoi Suomessa Metropolia ammattikorkeakoulu. 

Hankkeessa ovat mukana Suomen lisäksi Ruotsi, Viro, Belgia ja Unkari.

”Tavoitteena on, että Omnian osaaminen tekstiilikuitujen ekologisesta käytöstä ja kierrätyksestä lisääntyisi. Hankkeessa mukana olo on merkityksellistä teollisuudenalan voimakkaan muutospaineen vuoksi. Ammattialalla vastuullisuus ja digitalisaatio ovat voimistuvia trendejä. Suomi on myös kansainvälisesti keskeisessä roolissa ekologisten tekstiilikuitujen ja -materiaalien kehittämisessä markkinoille”, Omnian tutkimuspäällikkö Tarja Lang selvittää.

Muutoksia opetuksen sisältöihin

Hankkeen alussa kootaan tutkittua tietoa siitä, minkälaisia osaamistarpeita alan yrittäjillä on. Omnialle luvassa on erityisesti mahdollisuus kehittää toisen asteen ammatillisen koulutuksen tekstiili- ja muotialan opetussisältöjä. Hankkeen verkostoissa on sekä tekstiili- ja muotialan tutkimustyön että ammatillisen toisen- ja korkea-asteen koulutuksen opetuksen ammattilaisia.

”Hankkeeseen kuuluu myös Omnian opettajien mahdollisuus osallistua kansainvälisiin työpajoihin partnerimaiden oppilaitoksissa. Tulossa on kaiken kaikkiaan iso ammattialan teollisuuden muutos, joka vaikuttaa merkittävästi ammatillisen koulutuksen opetussisältöihin”, Tarja Lang sanoo.

Lisätietoa SusTexEdu-hankkeesta (metropolia.fi).

Sustainable Textile Education logo.
Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Kansainvälisyys
Kehittäminen
Kestävä kehitys
Työelämäyhteistyö
Vastuullisuus
Verkostot