Intohimo näkyy omnialaisten työssä
Uutiset

Omnia Koulutukseen valittiin 1417 uutta opiskelijaa

Yhteensä koulutuksiin valittuja yli 1400 ja varasijoilla lähes 500 hakijaa. Lisähakuun tulossa 300 opiskelupaikkaa.

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaun tulokset on julkaistu tänään. Omnia, Espoo, Kirkkonummi ja Kauniainen vastaavat yhdessä alueen koulutustakuun toteutumisesta. Kaikille alueen perusopetuksen päättäville nuorille varmistetaan opiskelupaikka.

Varasijoilla lähes 500 hakijaa

Omnia Koulutuksen ammatillisiin koulutuksiin haki yhteishaussa tänä keväänä ensisijaisesti 1385 hakijaa ja yhteensä Omniaan tehtiin 5831 hakua. Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan ja sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkintoihin.

Hakijoista valittiin 1417 uutta opiskelijaa ja varasijoille 491 hakijaa. Eniten hakijoita jäi varasijoille Kauneudenhoitoalan, Media-alan, Tieto- ja viestintätekniikan, Turvallisuusalan ja Sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnoissa.

Varasijoilta valituiksi tuleville opiskelijoille soitetaan heti opiskelupaikan vapauduttua. Tilanne muuttuu päivittäin ja Omniassa hakijoita palvellaan koko kesän ajan.

Kaikille peruskoulun päättäville nuorille tarjotaan jatkopaikka

Omnia on lisännyt nuorille suunnattuja yhteishaun aloituspaikkoja vuosittain. Kysyntä ja tarjonta ei kuitenkaan täysin kohtaa. Vaikka useisiin tutkintoihin on kymmeniä hakijoita varasijalla, siitä huolimatta Omniassa on lähes 300 täyttämättä jäänyttä opiskelijapaikkaa.

Yhteishaun lisähaussa on mahdollisuus hakeutua Omnia Koulutukseen ainakin Hotelli-, ravintola ja catering-alan, Käsi- ja taideteollisuusalan, Kone- ja tuotantotekniikan, Liiketalouden ja Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkintoihin. Lisähaut käynnistyvät 16.6.2017 alkaen osoitteessa opintopolku.fi.

Koulutustakuu varmistetaan valmentavilla ja valmistavilla koulutuksilla. Haku niihin on 23.5.–25.7.2017 osoitteessa opintopolku.fi. Tässä haussa nuori voi hakea Omniassa järjestettävään ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) sekä Espoon ja Kirkkonummen kymppiluokille ja Leppävaaran lukiossa järjestettävään maahanmuuttajien lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA).

InfoOmnia auttaa koulutusasioissa koko kesän

InfoOmnian palvelupisteet ovat Espoossa osoitteissa Kirkkokatu 16 B (Espoon keskus) ja Upseerinkatu 1-3 (Leppävaara). InfoOmniasta saa tietoa koulutusvaihtoehdoista, neuvontaa koulutukseen hakeutumisesta, etsivän nuorisotyön palveluja sekä tarvittaessa ohjausta sopivien palvelujen piiriin. Yhteystiedot: omnia.fi/infoomnia ja etsivanuorisotyo@omnia.fi