Ajankohtaiset

Omnia kiinnosti yhteishaussa – hakijamäärä kasvoi viime vuodesta

Omnian ammatillisiin koulutuksiin haki kevään yhteishaussa ensisijaisesti 1425 hakijaa. Yhteensä Omniaan tehtiin 6140 hakua hakusijoille 1-5. Kokonaishakijamäärä nousi verrattuna edellisvuoteen, ja Omnia oli entistä vetovoimaisempi.

Nuorten, 15-16-vuotiaiden hakijoiden määrä nousi. Määrä kääntyi kasvuun trendin oltua laskusuuntainen useiden vuosien ajan.

Yhteishaun tarjonnassa oli haettavana yhteensä 23 ammatillista perustutkintoa. Määrällisesti eniten hakijoita oli liiketoiminnan, sosiaali- ja terveysalan, sähkö- ja automaatioalan ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoihin.

Eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa aloituspaikkoihin on media-alan ja kuvallisen ilmaisun, laboratorioalan, sähkö- ja automaatioalan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoihin.

Omnia järjestää 18.-19.6.2019 opiskelupaikan vastaanottopäivät eri toimipisteissä Espoossa ja Kirkkonummella. Tapahtumassa voi ilmoittautua opiskelijaksi ja tutustua Omnian tarjontaan.

Kaikille nuorille tarjotaan jatkopaikka

Omnia, Espoo, Kirkkonummi ja Kauniainen vastaavat yhteistyössä alueen koulutustakuun toteutumisesta. Kaikille perusopetuksen päättäville nuorille varmistetaan jatkopaikka. Jos nuori jää yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa, hänelle on tarjolla monia koulutusmahdollisuuksia.

Yhteishaussa täyttämättä jääneille ammatillisen koulutuksen koulutuspaikoille haetaan jatkuvassa haussa osoitteessa www.opintopolku.fi.

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen järjestetään 21.5.–23.7.2019. Hakuaikana voi hakea VALMA-koulutuksee ja  kymppiluokille.

Etsivän nuorisotyön ohjaajat palvelevat nuoria Ohjaamotalossa kesällä.

Hakijoita neuvoo ja ohjaa InfoOmnia

Hakijan ohjauspalvelu InfoOmniasta saa tietoa opiskeluvaihtoehdoista sekä hakuajoista ja -tavoista. InfoOmnia tarjoaa myös apua koulutuksiin hakeutumisessa.

Palvelunumero: 09 2319 8360

Sähköposti: info@omnia.fi

InfoOmnian toimipisteet:

Leppävaara: Upseerinkatu 1-3, Leppävaara (Avecin talo) Espoon keskus: Kirkkokatu 16 B, Espoon keskus Lisätietoa: www.espoo.fi/yhteishaunjalkeen, www.omnia.fi ja www.opintopolku.fi

Lisätietoja antaa
Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi