Ajankohtaiset

Omnia kiinnosti yhteishaussa 2020

Eniten ensisijaisia hakijoita oli Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon. Suhteessa aloituspaikkoihin hakijoita oli eniten media-alan ja kuvallisen ilmaisun, tieto- ja viestintätekniikan, taideteollisuusalan (puuala) sekä sähkö- ja automaatioalan perustutkintoihin, joihin haettiin eniten. Määrällisesti hakijoita oli eniten liiketoiminnan, sosiaali- ja terveysalan, sähkö- ja automaatioalan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoihin.

Yhteishaun hakijamäärissä näkyy koko ajan suosiota kasvattava jatkuva haku, jonka kautta Omnian ammatillisen koulutuksen opiskelijoista valitaan jo reilusti yli puolet.

Yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestettiin haku Omnian englanninkielisiin ammatillisiin perustutkintoihin. Koulutuksiin oli yhteensä 348 hakijaa. Eniten hakijoita oli englanninkieliseen sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, yhteensä  224 hakijaa.

Omniaan yhteishaussa hyväksytyt saavat tiedon valinnoista aikaisintaan 11.6.2020 ja saatu opiskelupaikka on vahvistettava viimeistään 25.6.2020.

Pääsy- ja soveltuvuuskokeita ei järjestetä

Omnia ei järjestetä pääsy- ja soveltuvuuskokeita ammatilliseen koulutukseen hakeutuneille. Hakeutumisvaiheen karsinnan sijasta panostetaan koulutuksen aikaiseen arviointiin ja ohjaukseen.

Kaikille nuorille tarjotaan jatkopaikka

Omnia, Espoo, Kirkkonummi ja Kauniainen vastaavat yhteistyössä alueen koulutustakuun toteutumisesta.  Kaikille perusopetuksen päättäville nuorille varmistetaan jatkopaikka. Hakijan ohjauspalvelu InfoOmniasta saa tietoa opiskeluvaihtoehdoista ja apua koulutuksiin hakeutumisessa ympäri vuoden, myös kesällä. InfoOmnia auttaa puhelimitse numerossa  09 2319 8360 tai sähköpostitse info@omnia.fi.

Lisätietoja antaa
Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi