Ajankohtaiset

Omnia-johtoinen Twinning-hanke kehittämään ammatillista koulutusta Moldovassa

Omnia yhdessä virolaisen Foundation Innoven ja liettualaisen MOSTA, Research and Higher Education Monitoring and Analysis Centre:n kanssa toteuttaa EU-rahoitteisen Twinning-hankkeen "Enhancing the quality and effectiveness of the Vocational Education and Training (VET) system" Moldovassa.

Hankkeen kansallisia yhteistyökumppaneita ovat Koulutuksen kansallinen arviointikeskus Karvi, opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Espoon kaupunki sekä asiantuntijoina 53 osaajaa Suomesta, Virosta ja Liettuasta. Omnialaisia mukana on kymmenen sekä sen lisäksi toisen komponentin vastuuhenkilö, projektinjohtaja ja projektin kotitoimisto tulevat Omniasta.

"Saatu hanke osoittaa suurta luottamusta Omniaa kohtaan. Olemme aiemmin toteuttaneet Twinning-hankkeet Egyptissä ja Kosovossa, joten meillä on kokemusta tämän tason EU-hankkeista. Tämä on erityisesti kansallinen hanke, johon olemme saaneet parhaita toimijoita Suomesta, ja junioripartnereiksi alansa asiantuntijaorganisaatiot Virosta ja Liettuasta. Tällä kokoonpanolla on hyvä toteuttaa hanke", toteaa koulutuskuntayhtymän johtaja Sampo Suihko.