Hyppää pääsisältöön

Omnia järjestää UNESCO-UNEVOCin “Mapping current trends in TVET for sustainable and digital transformation" -konferenssin

Uutinen | 22.06.2022
Tilaisuudessa kartoitetaan ja keskustellaan ammatillisen koulutuksen suuntauksista Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa.

Omnia järjestää tällä viikolla yhdessä UNESCO-UNEVOCin ja saksalaisen ammatillisen koulutuksen alueellisen instituutin BIBB:n kanssa konferenssin, jonka aiheena ovat uusien ammatillisten tutkintojen ja osaamisen trendit Euroopassa. Tilaisuudessa esitellään myös Afrikan ja Aasian maiden ammatillisen koulutuksen keskeisiä suuntauksia. Omniaan Espooseen kokoontuu 21. kesäkuuta noin 50 osallistujaa ympäri maailmaa, ja 22.–23. kesäkuuta järjestettävään online-osuuteen lisäksi noin 400 osallistujaa kolmelta eri mantereelta.

Trendit esillä

Tilaisuuden aiheina ovat vihreä siirtymä ammatillisessa koulutuksessa, digitalisaatio, maahanmuutto, yrittäjyys ja uudet tutkinnot.

”Olemme erittäin iloisina ja ylpeinä järjestämässä tilaisuutta, joka on meille myös mahdollisuus toimia näyteikkunana suomalaiseen ammatilliseen koulutukseen. Osanottajat kuulevat myös opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajaa Petri Lempistä, samoin Espoon kaupunki on läsnä maahanmuuttajapalveluineen”, sanoo Omnian viestintäjohtaja Päivi Korhonen.

Hyvien käytäntöjen jakamista

Omnia on nimetty UNEVOCin huippuyksiköksi vuosille 2020–2023, ja se on ollut UNEVOC-verkoston jäsen jo vuodesta 2013. Tämän viikon tilaisuus oli suunniteltu järjestettäväksi keväällä 2020, mutta se siirtyi koronapandemian vuoksi. Omnian palvelupäällikön Kati Valtosen mukaan tilaisuus työpajoineen on äärettömän hyvä mahdollisuus hyvien käytäntöjen jakamiseen ja vertaisoppimiseen.

” Henkilökohtaiset tapaamiset ovat usein hedelmällisempiä kuin ne, jotka tapahtuvat pelkästään verkossa. Toivomme, että meillä on näiden kolmen päivän aikana mahdollisuus solmia myös uusia, vahvoja kumppanuuksia. Tilaisuus on meille myös mahdollisuus jakaa ja arvioida suomalaisen ammatillisen koulutuksen nykytilaa ja tulevaisuutta verrattua muihin maihin”, hän toteaa.

Unevoc-konferenssin osallistujat Espoossa.
Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Kansainvälisyys
Kehittäminen
Kestävä kehitys
Verkostot