Ajankohtaiset

Omnia ja Espoo Karting ry yhteistyöhön

Omnia ja Espoo Karting ry aloittavat vuoden 2018 alussa ainutlaatuisen yhteistyön, joka edesauttaa moottoriurheiluun suuntautuvien opiskelijoiden opintoja ja lasten ja nuorten kartingharrastusta. Omnian moottoriurheilupolulla aletaan kouluttaa moottoriurheilun ammattilaisia ensi syksynä yhteistyössä Autourheilun kansallisen lajiliitto AKK:n kanssa.

Omnian ja Espoo Kartingin tavoitteena on järjestää yhteistyössä muun muassa tapahtumia sekä kehittää yhdessä sähkökartingautojen teknologiaa. Omnian mekaanikko-opiskelijat rakentavat sähkökartingautoja Espoo Kartingin käyttöön. Yhteistyö tarjoaa opiskelijoille myös mahdollisuuden osallistua esimerkiksi tapahtumien järjestämiseen Espoo Kartingin kanssa.

”Yhteistyö on mahdollisuus opiskelijoille käyttää osaamistaan laaja-alaisesti esimerkiksi tapahtumien järjestämisessä ja toisaalta myös eri alojen opiskelijat voivat päästä käyttämään taitojaan erilaisissa yhteyksissä. Samalla Omnia tulee entistä lähemmäs opiskelijoita. Yhteistyö Espoo Kartingin kanssa on myös osa Omnia tekee hyvää -ajattelua. Nuoret ja lapset tarvitsevat esikuvia, joita moottoriurheiluharrastuksen parissa on monia ”, toteaa Omnian johtaja Sampo Suihko.

Myös Espoo Kartingin puheenjohtajan Markus Ulanin mukaan sopimus on erinomainen avaus uudenlaiselle yhteistyölle.

”Espoo Karting haluaa tukea harrastusta monipuolisella ja nykyaikaisella tavalla. Yhteistyösopimuksesta syntyvät käytänteet ovat mahdollisuus niin alan opiskelijoille kuin harrastaville perheillekin. Esimerkiksi Omnian rakentamat sähköautot antavat kuljettajille mahdollisuuden tutustua uuteen teknologiaan ja moottoriurheilun tulevaisuuteen.”, Ulan toteaa.

AKK:n lajipäällikkö Pekka Säynevirran mukaan sähköinen autourheilu on merkittävä osa tulevaisuutta.

”Haluamme olla kehityksen eturintamassa ja mahdollistamassa harrastus- ja kilpailutoiminnan elinvoimaisuutta. Omnian ja Espoo Kartingin kanssa edistämämme ekarting-projekti liittyy moneen käytännön harrastamisen kannalta oleellisen asiaan: lähes äänettömillä autoilla ajaminen huomioi ympäristöä entistä tehokkaammin ja mahdollistaa myös uusien harrastepaikkojen syntymisen.”, Säynevirta sanoo.

Lisätiedot:

Sampo Suihko, kuntayhtymän johtaja, Omnia, p. 050 551 8119, sampo.suihko(at)omnia.fi

Markus Ulan, puheenjohtaja, Espoo Karting ry, p. ​040 503 3809, markus.ulan(at)espookarting.fi