Ajankohtaiset

Omnia ja AKK yhteistyöhön - moottoriurheilun ammattilaisten koulutus alkaa ensi syksynä

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia alkaa kouluttaa moottoriurheilusta kiinnostuneita nuoria heille suunnatulla opintopolulla ensi syksynä. Omnia on solminut koulutusta koskeva yhteistyösopimuksen AKK:n kanssa.

Autoalan perustutkintoa suorittavilla opiskelijoilla on ensi syksystä mahdollisuus aloittaa opinnot moottoriurheilupolulla. Yhteistyöhön AKK:n kanssa kuuluu, että järjestö tukee opiskelijoiden valmennuksessa Omnian opetushenkilöstöä sekä osallistuu opetuksen perussuunnitteluun. AKK pyrkii myös auttamaan opiskelijoita työharjoittelupaikkojen löytämisessä.

Omnian autoalan vastaava koulutuspäällikkö Kenneth Nordström painottaa, että AKK:n kanssa yhteistyössä toteutettava koulutus on ainoa laatuaan Suomessa.

”Ammatillisen koulutuksen profiloituminen yksilöllisiin polkuihin on tätä päivää ja korostuu entisestään tulevaisuudessa. AKK:n ja Omnian yhteistyö luo toimivan polun moottoriurheilun harrastajille ja kilpailijoille. Tiivis yhteistyö ja verkostoituminen paikallisten moottoriurheiluseurojen kanssa tuo Omnialle autoalasta aidosti kiinnostuneita ja opintoihin sitoutuneita opiskelijoita. Yhteistyö antaa tuntuvaa lisäarvoa Omnialle, moottoriurheilulle sekä autoalan työnantajille. Omnia tuo näkyvyyttä kilparadoille, joilla tulevaisuuden autoalan ammattilaiset harrastavat, kilpailevat ja työskentelevät moottoriurheilun parissa.”, Nordström kiteyttää.

”On upeaa, että autourheilu nähdään niin vetovoimaisena, että pääsemme tekemään tämänkaltaista yhteistyötä. Nuoret ovat meille äärimmäisen tärkeä kohderyhmä.”, toteaa AKK:n pääsihteeri Anssi Kannas.

”Koulutuksemme erityispiirteet ovat Suomessa ainutlaatuisia, ja näen moottoriurheiluopinnoissa paljon vetovoimaa. Toivottavasti pääsemme tarjoamaan kouluttautumismahdollisimman monelle alasta innostuneelle nuorelle ja luotua yhteistyössä paljon antoisia toiminnan vuosia.”, kuvailee Omnian hallintojohtaja Tapio Siukonen.