Ajankohtaiset

Omnia haluaa tarjota parasta palvelua työelämälle

Omnian Työelämä- ja yrityspalveluissa kehitetään oppilaitoksen ja alueen työelämän välistä yhteistyötä.

”Joustava yhteistyö yritysten kanssa on kaiken toimintamme keskiössä. Tarjoamme alueen yrittäjille tietoa ja tukea ammatillisen koulutuksen uudistukseen liittyen. Toukokuussa Omniassa järjestetty Työelämäfoorumi-tapahtuma oli jo kolmas laatuaan ja on tästä hyvä esimerkki”, kouluttaja Outi Huvinen kertoo.

Ravintola Henricuksessa järjestetty tapahtuma keräsi salin täyteen osallistujia, ja keskustelu työelämän tulevaisuuden tarpeista oli vilkasta.

Joustavat oppisopimus- ja koulutussopimusmuodot

Opiskelumuotoja voi yhdistellä joustavasti opiskelijan ja työpaikan tarpeiden mukaan.

Työpaikka ei kuitenkaan yksin vastaa opiskelijan oppimisesta, vaan oppilaitoksella on edelleen vastuu onnistuneen oppimisprosessin varmistamisesta ja opetuksesta.

Tärkeässä roolissa on laadukas työpaikalla toteutuva ohjaus.

”Työpaikkaohjaajan perehdytys ja teemavalmennukset ovat niitä konkreettisia keinoja, joiden avulla haluamme tarjota tukea. Toteutamme valmennuksia ajankohtaisista aiheista, esimerkiksi monimuotoisen työelämän käytännöistä, selkeän kielen merkityksestä ohjauksessa sekä työpaikalla tapahtuvan oppimisen suunnittelusta ja arvioinnista. ”, Outi Huvinen selvittää.

Tukea digitaalisten työvälineiden käyttöön

Ensi syksynä aloittaa uusi teema, digi-työvälineiden hyödyntämisen mahdollisuudet.

”Varmistamme myös, että työpaikkaohjaajat tuntevat Ohjaan.fi-työvälineen, josta löytyy tietoa ja tukea kolmella kielellä”, Huvinen painottaa.

Kehittämistyö on osa valtakunnallista Parasta -kehittämisohjelmaa. 

Ohjelmaa koordinoi ja rahoittaa opetus- ja kulttuuriministeriö yhdessä opetushallituksen kanssa. Ideana on luoda yhdenmukaiset käytännöt ja sujuvat palveluprosessit koko maahan.

”Koulutussopimuksen ja oppisopimuksen uusien mallien eteen on tehty paljon työtä. Haluamme kuunnella alueen yrityksiä, ja kehittää toimintaamme työelämän kanssa. Yhdessähän tätä työtä tehdään.”, Huvinen tuumii.

Lisätietoja:

Kouluttaja Outi Huvinen

outi.huvinen(at)omnia.fi