Ajankohtaiset

Omnia Goes Sellossa esiteltiin ammattialoja opiskelijoiden äänellä

Omnia Goes Sello -tapahtumassa 13. helmikuuta esiteltiin Omnian aloja opiskelijoiden voimin. Muun muassa tekstiili- ja muotialan opiskelijat, tulevat parturi-kampaajat, kosmetologit ja yrittäjyysopintoja suorittavat liiketalouden ja rakennusalan opiskelijat olivat mukana kauppakeskus Sellossa järjestetyssä tapahtumassa. Opiskelijat tekivät työnäytöksiä, kertoivat opinnoistaan ja myivät yhteistyökumppanien tuotteita.

Tapahtuman ideoinut liiketalouden opettaja Niina Ristimäki toteaa, että sen tavoitteena on alojen esittely yhteishaun aikana ja toisaalta opiskelijoiden konkreettisen oppimisen vahvistaminen sekä Omnian ja kauppakeskus Sellon välisen yhteistyön vahvistaminen. Liiketoiminnan opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat tapahtuman osana tutkintoaan.

”Projektin aikana opiskelijat ovat saaneet paljon työelämäkokemusta suunnittelusta, viestinnästä, markkinoinnista ja esimerkiksi asiakaspalvelutaidoista. Suunnittelusta on vastannut viisi merkonomiopiskelijaa ja kaiken kaikkiaan tapahtumaa toteuttamassa on ollut yhteensä noin nelisenkymmentä opiskelijaa”, Ristimäki kertoo.

Tapahtumassa mukana olleet rakennusalan opiskelijat kertoivat osallistumisen olevan mukavaa ja innostavaa.

Sellon tapahtumassa esiteltiin myös Circula-kiertotalouspeliä. Mukana tapahtumassa oli myös Omnian yrittäjyyden oppimaisema.

Seuraavan kerran Omnian eri alat esittäytyvät Sellossa 28. helmikuuta. Jatkossa tapahtuma pyritään toteuttamaan vuosittain.