Ajankohtaiset

Omnia esillä kansainvälisesti

Espoon seudun koulutuskuntayhtymän johtaja Sampo Suihko osallistui Unescon Learning Cities Global Network  –seminaariin Corkissa syyskussa. Hän toimi moderaattorina tilaisuudessa, jossa keskityttiin kaupunkien kestävään kehitykseen.

”Kaikki kansainvälisyys ja verkostoituminen on Omnialle merkittävää ja niiden myötä opitaan jatkuvasti uutta. Koulutus on keskeisessä asemassa kestävässä kehityksessä, ja Omnialla ja Espoolla on tässä paljon annettavaa”, Suihko toteaa.

”Tulevaisuuden isot kysymykset ratkeavat kaupungeissa. Kaupungistuminen on muutos, joka koskettaa globaalisti.”

Unesco Learning Cities Global Network –verkostossa on edustettuna 89 maata. Espoo valittiin vuonna 2015 ensimmäisen kahdentoista kaupungin joukkoon, jotka ovat edistäneet kestävän kehityksen tavoitteita.

Koulutusjärjestelmän vahvuudet esillä Bakussa

Bakussa järjestettiin 3.- 4. lokakuuta seminaari, johon Omniasta osallistui hallintojohtaja Tapio Siukonen. Seminaari keskittyi ammatillisen koulutuksen muutokseen, joka parhaillaan on käynnissä Azerbaidzanissa.

Omnian puheenvuorossa tuotiin esiin suomalaista koulutusjärjestelmää elinikäisen oppimisen näkökulmasta sekä ammatillisen koulutuksen vahvuuksia. Seminaariin osallistujat olivat pääosin azerbaidzanilaisia opetusministeriön edustajia ja ammatillisen koulutuksen johtoa eri puolilta maata.

Tilaisuuden järjesti Euroopan unionin alainen European Training Foundation, ETF. EU:lla on tällä hetkellä käynnissä Azerbaidzanissa ammatillisen koulutuksen kehittämiseen suunnattuja hankkeita, joiden euromäärä on yhteensä 19 miljoonaa.

Seminaarin yhtenä tavoitteena oli tuoda esiin EU-maiden kokemuksia ammatillisen koulutuksen kehittämisessä sekä esitellä Azerbaidzanissa käynnissä olevia EU-hankkeita.