Hyppää pääsisältöön

OBA:n hopeaa juhlittiin mitalikahveilla

Uutinen | 24.05.2022
Koripallojoukkue Omnia Basketball Academy taisteli itselleen SM-hopeaa sunnuntaina 15. toukokuuta alle 19-vuotiaiden sarjassa. Ottelu ratkaistiin jatkoajalla. Voiton vei Tampereen Pyrintö lukemin 2–0.
Joukko ihmisiä on kokoontunut vanhan puutalon rappusille ryhmäkuvaan. Suurimmalla osalla on päällään verryttelypuku ja osalla smart casual -tyyppiset vaatteet.
Hopeasijalle sijoittuneen OBAn pelaajat kuntayhtymän johtaja Tuula Antolan vieraina.

OBA:n pelaajat juhlivat voittoisaa kauttaan kuntayhtymän johtajan Tuula Antolan vieraina. Lehtimäen kampuksen idyllisen D-talon pirttipöydälle kannettu mansikkakakku katosi hetkessä. Pöydän ääressä tunnelma oli lämmin, ja huokui joukkuehenkeä.

Paikalla oli lähes koko joukkue sekä tukijoukot. Antola kiitti joukkuetta hienosta saavutuksesta ja huomautti, että SM-tasolla pelaa OBA:n lisäksi vain yksi oppilaitosjoukkue.

Urheiluoppilaitos Omnia saa kiitosta pelaajilta

OBA:ssa jokainen pelaaja suorittaa samalla toisen asteen tutkintoa. Joukkueen johtaja Maurizio Pratesi totesi, että tutkinnon suorittaminen on tärkeää, sillä   ammattiurheilijaksi eivät pääse kaikki.

Myös Antola komppasi Pratesia tutkinnon tärkeydestä.

”Ainakin jossain vaiheessa se on tarpeen, vaikka urheilusta ammatti tulisikin”, Antola sanoi.

Sekä urheiluun että opintoihin liittyvien tavoitteiden saavuttaminen on tärkeä osa OBA-ohjelmaa. Urheiluoppilaitospäällikkö Petra Sillanpää totesi tilaisuudessa pelaajille, että hänen tehtävänsä on kertoa valmentaja Justice Grahamille sekä Pratesille, jos pelaajien opinnot eivät etene.

”Mutta haluan muistuttaa, että se johtuu siitä, että välitän teistä”, Sillanpää totesi hymyillen.

Omnia urheiluoppilaitoksena saakin pelaajilta kiitosta. Vaikka opiskelujen ja tavoitteellisen urheilun yhdistäminen ei aina ole helppoa, auttaa opintojen yksilöllistäminen.

”Jos on esimerkiksi peli tulossa, voi siitä puhua avoimesti opettajan kanssa, ja sopia kevyemmän viikon”, sentterinä pelaava Gesim Bajrami totesi.

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Urheilutoiminta