Ajankohtaiset

Omnia aloittaa restonomin väyläopinnot Haaga-Helian kanssa

Omnia aloittaa matkailualan opiskelijoiden kanssa kokeilun restonomin väyläopinnoista Haaga-Helian matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelman kanssa. Pilottiryhmään kuuluu 5 opiskelijaa ja kokeilu on lukuvuoden 2020-2021. Jos kokeilu onnistuu, jatkuu yhteistyö väyläopinnoissa myös tämän jälkeen. ”Opiskelija voi jo matkailualan perustutkinnon opintojen loppuvaiheessa aloittaa ammattikorkeakouluopinnot ja väyläopintojen kautta siirtyä tekemään restonomitutkintoa”, summaa Omnian koulutuspäällikkö Leena Laanterä-Pelkonen.

Haaga-Helian koulutusohjelmajohtaja Johanna Rajakangas-Tolsa kertoo, että yhteistyön kautta Haaga-Helia puolestaan saa matkailun liikkeenjohdon koulutukseen matkailualaan sitoutuneita opiskelijoita, joilla on aitoa halua syventää osaamistaan.

Väyläopinnot tarkoittavat käytännössä sitä, että Omnian matkailualan perustutkintoa opiskeleva pääsee väyläopintojen kautta opiskelemaan Haaga-Heliaan matkailun liikkeenjohdon koulutuksen ensimmäisen vuoden. Ensimmäisen vuoden opinnot ovat laajuudeltaan 60 opintopistettä.

Omnian opinto-ohjaaja Katja Kallionpää tiivistää, että virallisesti opiskelija on Omnian opiskelija, mutta Haaga-Heliassa opiskelija on osa tasavertaista ryhmää. Väyläopintojen ajan opiskelija on kirjoilla Haaga-Heliassa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana.  Opintoja ohjataan ja tuetaan Omniasta, mutta opiskeltavat sisällöt kouluttaa Haaga-Helia.

Kun opiskelija on suorittanut matkailun liikkeenjohdon ensimmäisen vuoden opinnot, tunnustetaan niitä osaksi matkailualan perustutkintoa ja näin opiskelija saa Omnian opinnot suoritettua. Ensimmäisen vuoden väyläopinnoista on mahdollisuus jatkaa restonomin tutkinto loppuun Haaga-Heliassa ilman pääsykokeita.

Lisätietoja antaa
Leena Laanterä-Pelkonen
Koulutuspäällikkö
0438243704
leena.laantera-pelkonen@omnia.fi
Katja Kallionpää
Opinto-ohjaaja
0468515085
Katja.Kallionpaa@omnia.fi