Ajankohtaiset

Omnia AI Labin tiimi osallistuu Future City Challenge-kilpailuun

Omnia AI Labiin koottu tiimi osallistuu kilpailuun, jossa suunnitellaan kestävän kehityksen mukaisia ratkaisuja Espoon kaupungille. Future City Challenge –kisaan osallistuu useita eri tiimejä eri kaupungeista. Kullakin kaupungilla on oma haaste, johon kilpaileva tiimi pyrkii löytämään ratkaisun.

Espoon kaupungin kehittämisjohtaja Kristiina Erkkilä toteaa, että on hienoa, että Omnia AI Lab on lähtenyt haasteeseen mukaan.

”Tämä on myös avaus Omnia AI Labin toiminnalle tästä näkökulmasta. Tiimi, jossa on osaajia monenlaisista taustoista, on rikkaus toiminnan kehittämisen kannalta. Uskon, että tiimissä syntyy hienoja ratkaisuja”, Erkkilä toteaa.

Liikenteen toimivuus arjen haasteena

Julkisen liikenteen kehittäminen on yksi Omnia AI Labin tiimin haasteista. Keskeistä on kestävä kehitys ja energiankulutuksen sekä päästöjen vähentäminen.

”Kilpailuprojekti osoittaa hyvää ajoituksen tajua: juuri nyt metron käynnistyttyä ja bussiliikenteen isosti muututtua on todella tarpeen seurata liikennevirtojen kehitystä ja hakea keinoja sumppujen purkamiseen ja jopa ennalta ehkäisemiseen. Kilpaileva ryhmä on kivasti rakentunut eri koulutusten ja erilaisten osaajien ryhmäksi. Lopputulos tulee palvelemaan espoolaisia arkipäivän sujumisessa sekä pitemmällä tähtäimellä kestävään kehitykseen johtavassa muutoksessa.”, sanoo Espoon koulutuskuntayhtymä Omnian johtaja Sampo Suihko.

Mukana tiimissä oleva Seppo Fagerlund toteaa, että Espoon kaupungin liikennesujuvuuden kehittäminen on ajankohtainen erityisesti uuden metroyhteyden myötä.

”Tavoitteena on turhan ajelun vähentäminen ja se, että saataisiin ihmiset käyttämään julkisia kulkuvälineitä nykyistä enemmän”, toteaa Fagerlund.

”Liikenne aiheuttaa globaalisti ja lokaalisti niin paljon päästöjä, että tämä on erittäin merkittävä asia.”

Future City Challenge-kilpailun voittajat julkistetaan ja palkitaan 14. helmikuuta.