Hyppää pääsisältöön

OBAlle kultaa 19-vuotiaiden SM-kilpailuissa

Uutinen | 24.04.2023
Omnia Basketball Academy taisteli itselleen 19-vuotiaiden poikien Suomen mestaruuden. OBA kohtasi Munkkiniemen Kisapojat sunnuntaina 23.4. Töölön Kisahallissa. Finaalia oli seuraamassa 630 katsojaa.

Omnian oma koripallojoukkue OBA voitti MuKin pistein 84–55. Suurimmat pistemäärät OBAlle keräsivät Morris Ugusuk, 27 pistettä, sekä Okku Federiko, 14 pistettä.

Urheiluoppilaitos tukee ja joustaa

OBAn pelaajat suorittavat Omniassa Urheilijan kaksoisuraa yhdistäen tavoitteellisen koripallon pelaamisen ja ammatillisen perustutkinnon tai ylioppilastutkinnon suorittamisen. Omnia on urheiluoppilaitos, ja kuuluu yhteistyöverkosto Urheaan.

Ammattiurheilijan uraa rakentavalle urheiluoppilaitos antaa erinomaisen tuen uran rakentamiseen. OBAn upea menestys 19-vuotiaiden poikien sarjassa on mainio osoitus tästä.

”Pelaajat harjoittelevat kahdesti päivässä, joten vuosi on ollut haasteellinen. Ei ole itsestäänselvyys, että opinnot etenevät, kun yhdistetään huippu-urheilu ja opiskelu. Opettajien, erityisopettajien ja opinto-ohjaajien joustavuus on sen mahdollistanut ja tässä näkyy heidän tekemä kova työ”, urheiluoppilaitospäällikkö Petra Sillanpää toteaa.

Huippu-urheilun ja opintojen yhdistämisessä joustavuus on tärkeää, jotta halu panostaa myös opiskeluun säilyy.

”Oppilaitoksena tehtävämme on myös kasvattaa opiskelun ja huippu-urheilun yhdistämiseen. Urheiluoppilaitoksena vahvuutemme on mahdollisuus joustaa nopeallakin aikataululla”, Sillanpää toteaa.

Kiinnostaako urheilijan kaksoisura?
Tutustu urheiluoppilaitos SportOmniaan
Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Urheilutoiminta