Ajankohtaiset

Nuori Yrittäjyys ja Liikkuva opiskelu yhteistyössä Omniassa

Nuori Yrittäjyys kurssilla opiskelijat perustivat yrityksiä ja suorittivat tämän yritystoiminnan kautta opintoja. Liikkuva Opiskelu Omniassa osti yrityksiltä palveluja. PowerParty-niminen yritys järjesti Omnian opiskelijoille liikuntapäivät sekä salibandy- ja katukoristurnaukset. Tiimi Consulting-niminen yritys puolestaan liikutti opiskelijoita välituntisin, ja teki Liikkuva Tour-kiertueen Omnian kampuksilla. Kiertueella kerättiin opiskelijoilta palautetta koulupäivän liikunnallistamiseksi, kisattiin sekä lisättiin opiskelijoiden tietoisuutta Liikkuva opiskelu -toiminnasta. Kiertueelta saatiin mittava määrä toiveita ja ajatuksia siitä, mitä Omniassa ja Liikkuva opiskelu -hankkeessa kannattaa tulevaisuudessa tehdä.

Yksi opiskelijoista valmistui opintojensa ohella personal traineriksi, ja aloitti kuntosaliohjaajana oman yrityksensä kautta. Opiskelijoille ja henkilökunnalle perustettiin kuntonyrkkeily-ryhmät Arslan Khataev -toiminimen kanssa. Arslan on ammattinyrkkeilijä ja suorittaa yrittäjyysopintoja Omniassa.

Nuori Yrittäjä-kurssilaisten kanssa tehtiin samat toimenpiteet kuin oikeassa yritystoiminnassa aina tarjouksen lähettämisestä laskutukseen saakka. Kurssin aikana järjestettiin säännöllisiä palavereja, suunniteltiin ja kehitettiin toimintaa sekä annettiin ja vastaanotettiin palautetta. Kaikki yritystoiminnan vaiheet tulivat tutuksi: opiskelijat harjoittelivat esimerkiksi viestintää, asiakaspalvelua ja laskutusta. Kurssilaiset saivat laskuttaa kaikesta toiminnasta ja se toimikin selkeänä motivaatiotekijänä, koska liiketoimintaa tapahtui aidosti ja opiskelijat saivat olla tekemisissä asiakkaiden kanssa. Liikkuva opiskelu -hanke sai piristystä ja uusia ideoita Nuori Yrittäjyys -kurssilaisten kanssa.

- Selkeästi sanoma menee paremmin perille kun nuoret itse esittelevät ne toisilleen. Toimintaa tullaan jatkamaan ja lisäämään mahdollisen uuden Liikkuva opiskelu -hankkeen myötä Omniassa, Pia Hutri kertoo.

Lisätietoja antaa
Pia Hutri
Liikunnanohjaaja
0505458213
Pia.Hutri@omnia.fi