Ajankohtaiset

Maalaustaiteen toteutuksen opiskelijoiden ensimmäinen taidenäyttely avoinna 4.12. saakka

Opiskelijat Salla Kankala ja Julia Jussila taidenäyttelynsä avajaisissa.Eilen torstaina 21.11. avattiin maalaustaiteen toteutuksen (Kuvallisen ilmaisun toteuttajan perustutkinto) ensimmäinen taidenäyttely Kirkkokadulla. Näyttelyn tuottivat opiskelijat Salla Kankala ja Julia Jussila, jotka olivat esittelemässä akryylimaalauksiaan avajaispäivänä.

Kyseessä on opintojakson mittainen projekti, jonka Salla ja Julia suorittivat yhteistyössä keskenään pääosin itsenäisesti aina suunnittelusta toteutukseen asti. Julian näyttelyssä ”oloja, tiloja” leikitään mielen ja kehon rajoilla ja rajoitteilla. Sallan näyttely ”Moni kukka päältä kaunis” on tutkimusmatka kukkien sisimpään, jossa tarkastellaan kukkia eri näkökulmista ja pohditaan, onko kauneus katsojan silmissä?

”Parasta projektissa oli se, että sai ja piti työskennellä itsenäisesti. Projektin aikana oppi paljon omasta työskentelystä osana isoa kokonaisuutta”, Salla kertoo. Hänen vahvuutenaan maalaustaiteen tekijänä ovat värien käyttö, muotojen hallinta ja pitkäjänteisyys tekemisessä.

Julian mukaan hienoa projektissa oli myös se, että sai tehdä ison kokonaisuuden, johon piti omistautua täysillä. Julian parhaita puolia taiteen tekemisessä ovat rohkeus käyttää värejä ja luoda taidetta ilman rajoitteita.

Kaikki Omnian Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkintoa suorittavat opiskelijat voivat toteuttaa jatkossakin samanlaisen itsenäisen projektin.

Julia Jussilan ja Salla Kankalan yhteisnäyttely on nähtävillä Omnian Kirkkokadun toimipisteessä (vihersalin vieressä) 4.12. saakka. Tervetuloa!

Maalauksista kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä taitelijoihin: salla.kankala@gmail.com ja julia.jussila@gmail.com

Lisätietoja antaa
Leena Wiikari
Opettaja
0468515211
Leena.Wiikari@omnia.fi