Ajankohtaiset

Lidlin esimiehet kouluttautuvat Omniassa

Lidl ja Omnia ovat aloittaneet koulutusyhteistyön.

Lidlin työntekijöille järjestetään lähiesimiestyön koulutusta Omniassa. Lähiesimiestyön ammattitutkintokoulutuksessa aloitti syyskuussa 26 osallistujaa.

Lidlin HR-asiantuntija Sari Grönberg kertoo, että Omnia valittiin kouluttajaksi hyvän maineen perusteella.

”Olemme kuulleet Omniasta ainoastaan hyvää, ja haluamme laajentaa nykyistä yhteistyöverkostamme entisestään. Odotamme avointa vuorovaikutusta molempiin suuntiin sekä ja ideoiden tuomista esiin myös meille päin”, Grönberg sanoo.

Koulutuksen sisältöä ja rakennetta sekä toteutustapoja suunniteltiin yhteistyössä Sari Grönbergin, Omnian kouluttaja Sirpa Karvosen sekä asiakkuuspäällikkö Kati Vetschin kanssa. Toteutuksessa huomioidaan Lidlin strategia ja toimintatavat sekä toisaalta tutkinnon ammattitaitovaatimukset.

”Yhteissuunnittelu oli hyvin antoisaa ja avointa. Saimme tutustua Lidlin monipuoliseen ja laadukkaaseen toimintaan ja rakentaa yhdessä valmennusohjelmaa”, sanoo Kati Vetsch.

”Valmennusohjelman tavoitteiden mukaista etenemistä seurataan ja sisältöjä tarkennetaan yhteistyössä koko koulutusohjelman ajan. Avoin vuorovaikutus varmistetaan yhteydenpidolla ja koulutuksesta kerätyn palautteen käsittelyllä.”

Lidl satsaa henkilöstön koulutuksiin aktiivisesti. Nyt alkaneessa koulutuksessa on mukana muun muassa vuoropäälliköitä, apulaismyymäläpäälliköitä ja logistiikan vuorovastaavia.

”Koulutusten avulla henkilöstö sitoutetaan ja heidän osaamistaan kehitetään”, Sari Grönberg toteaa.

Lahden keskustan Lidlissä vuoropäällikkönä työskentelevä Nea Kalska toivoo pääsevänsä koulutuksessa oppimaan esimiestaitoja ja saavansa eväitä myös työssä jaksamiseen.

”Toivon löytäväni vastauksen kysymykseen, millainen on hyvä esimies ja tulemaan itse sellaiseksi”, Kalska summaa.

Lähiesimiestyön koulutus kestää noin vuoden ja sen aikana opiskelijoilla on kahdeksan lähijaksoa ja pienryhmäohjausta sekä tutkinnon suorittaminen.