Ajankohtaiset

Kuukauden turvallisuusteemana liikenneturvallisuus

Liikenneturvallisuusviikon tavoitteena on innostaa opettajia, oppilaita ja opiskelijoita huoltajineen kaikilla kouluasteilla ottamaan syksyn teemaviikon aikana liikenneturvallisuusasiat käsittelyyn.

Tämän vuoden liikenneturvallisuusviikon teemana on ”Näe ja näy”. Teeman avulla halutaan nostaa esiin turvallista liikkumista monesta eri näkökulmasta:

  • Näy pimeässä: Iltojen ja aamujen pimetessä on tärkeä huolehtia siitä, että tulee nähdyksi. Liikenneturvallisuusviikolla käsitellään hämärän aikaan ja pimeällä liikkumista, heijastimen käyttöä sekä pyörän valojen merkitystä.
  • Näe ympäristösi - ole tarkkaavainen: Tarkkaavaisuus on yksi turvallisen liikkujan tärkeimmistä taidoista.
  • Puhelimen käyttö liikenteessä vaikuttaa kykyyn tehdä havaintoja ja liikkua turvallisesti. Liikenneturvallisuusviikolla käsitellään puhelimen käyttämistä liikenteessä sekä tarkkaamattomuuden vaikutuksia turvallisuuteen.
  • Näe koululainen liikenteessä: Liikenneturvallisuusviikolla muistutetaan myös kaikkia aikuisia huomioimaan erityisesti koululaiset liikenteessä.
  • Älypuhelimien myötä olemme tavoitettavissa kaiken aikaa ja kaikkialla. Liikenne on kuitenkin väärä paikka lukea sähköposteja tai vastata tekstariin.

Liikenneturvan Kun ajat, aja -kampanja kannustaa kuljettajia keskittymään ajon aikana ajamiseen: Kännykuski ajaa "silmät kiinni".

"Jokaisen kilometrin aikana näät satoja tapahtumia, teet siis satoja havaintoja, kymmeniä ratkaisuja, valintoja. Kun ajat, aja."

Katso kampanjavideo alta.

 

Liiikenneturva.fi-sivuilta saat lisätietoa liikenneturvallisuudesta.

Lue myös Uusi tieliikennelaki on hyvä tilaisuus kerrata liikennesääntöjä kokonaisuudessaan

Tieliikennelaki muuttui – testaa, tunnetko uudet liikennemerkit! 

Pyöräilyviikkoa poljetaan 5.-13.9.2020 teemalla Pyöräilyn ilo

Pyöräilyviikon päätavoite on kannustaa ihmisiä pyöräilemään tuottamalla myönteistä näkyvyyttä ja innostavia tapahtumia sekä muuta toimintaa, joka nostaa pyöräilyn esille eri paikkakunnilla.

Pääteeman mukaisesti viestinnässä korostuu tänä vuonna pyöräilyn tuottama ilo ja henkinen hyvinvointi. Jotta pyöräily voi tuottaa iloa ja hyvinvointia, on pyöräliikenteen olosuhteiden oltava kunnossa.

Lisätietoa Pyöräilyviikon tapahtumista pääkaupunkiseudulla.

Lisätietoja antaa
Mia Kivelä
Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö
0468515041
Mia.Kivela@omnia.fi