Hyppää pääsisältöön

Kuntayhtymän johtaja Tuula Antola AMKEn hallitukseen

Uutinen | 04.11.2022
Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on nimittänyt puheenjohtajiston ja uudet hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle toimikaudeksi 2023–2025 sääntömääräisessä yhdistyskokouksessaan Helsingissä 3.11.2022. 
""
AMKE ry:n toimitusjohtaja Veli-Matti Lamppu, puheenjohtaja Laura Rissanen ja hallituksen jäsen Tuula Antola.

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian johtaja Tuula Antola aloittaa uutena hallituksen jäsenenä ensi vuoden alusta. Tuula Antola tuo mukanaan AMKEn hallitukseen monipuolisen kokemuksen elinkeinoelämän muuttuvista tarpeista, verkostomaisesta yhteistyöstä, yrittäjyydestä ja kansainvälisestä toiminnasta sekä laajan kuntakentän tuntemuksen. 

Tuula Antola näkee AMKEn hallituksessa työskentelyn erittäin merkittävänä vaikuttamismahdollisuutena: ”Vaalivuosi lähestyy, ja on aika vaikuttaa hallitusohjelmaan. AMKE on merkittävä koulutus- ja yhteiskuntapoliittinen toimija, jota kuunnellaan eri pöydissä. Meillä on edessä suuria muutoksia niin muodostettujen hyvinvointialueiden kuin TE-palvelut 2024 -uudistuksen myötä. Miten jatkossa edistämme työntekijöiden työllistymistä nopeammin ja vastaamme osaajapulaan – näiden kysymysten äärellä olemme koulutuksen järjestäjinä ihan joka päivä. Jatkuvan oppimisen mahdollisuudet on hyödynnettävä parhailla mahdollisilla tavoilla työvoimapulasta kärsivillä aloilla. Tehtävämme on tarjota yhdessä ratkaisuja kaikille. Omnia haluaa ehdottomasti olla mukana rakentamassa yhä parempaa ammatillista koulutusta ja vaikuttamassa valtakunnan tasolla tehtäviin päätöksiin. Olen iloinen tästä mahdollisuudesta päästä vaikuttamaan osaltani tulevaisuuden päätöksiin.”

AMKE ry valitsi hallituksen puheenjohtajaksi vv. 2023–2025 Keskon aluejohtaja Laura Rissasen.

AMKE ry - kattavin ammatillisen koulutuksen järjestö

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on koulutuksen järjestäjien edunvalvoja, jonka toiminnan ytimessä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Yhdistyksen 85 jäsentä ovat kunnallisia ja yksityisiä, monialaisia ja erikoistuneita koulutuksen järjestäjiä. Jäsenet kouluttavat 97,4 prosenttia ammattiin opiskelevista aikuisista ja nuorista. AMKEn toiminnan asiakkaita ovat yhdistyksen jäsenet. 

AMKE vaikuttaa tekemällä yhteistyötä eduskunnan, ministeriöiden ja muun valtion hallinnon, puolueiden sekä elinkeino- ja työelämää, kuntia ja opiskelijoita edustavien järjestöjen kanssa. AMKE ry edustaa jäseniään koulutus- ja työvoimapolitiikan sekä lainsäädännön valmistelussa edistäen ammatillisen koulutuksen järjestämisen edellytyksiä, osallistuu ministeriöiden ja Opetushallituksen työryhmiin ja ennakointifoorumin työskentelyyn. AMKE ry lausuu ja on kuultavana eduskunnassa ja ministeriöissä ammatilliseen koulutuksen vaikuttavista asioista.

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Osallisuus
Verkostot