Hyppää pääsisältöön

Kulttuuriviikko tuo esiin Omnia-yhteisön monimuotoisuuden

Uutinen | 27.04.2022
Vertaistuutoreiden ideoimasta tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen.
Välkky-kirjastoauto Kirkkokadun toimipisteessä Omnian Kulttuuriviikolla.
Välkky-kirjastoauto vieraili Omniassa Kulttuuriviikolla.

Omnian ensimmäistä Kulttuuriviikkoa vietetään viikolla 17. Toimipisteisiin jalkautunut tapahtuma tuo esille Omnian kulttuurista monimuotoisuutta ja kannustaa opiskelijoita osallistumaan Omnia-yhteisön rakentamiseen. 

Viikon aikana on voinut tutustua muun muassa Välkky-kirjastoautoon, tehdä lainoja Elävästä kirjastosta ja maistella eri ruokakulttuurien aterioita.

Idea Kulttuuriviikon järjestämiseen tuli Omnian vertaistuutoreilta. 

Kulttuuriviikkoon innostuivat osallistumaan lisäksi myös Espoon kirjasto, Espoon etsivä nuorisotyö ja Espoon Työväenopisto. 

Tapahtumaviikosta vastaava hankekoordinaattori Tiina Hovatoff kuvailee vastaanottoa myönteiseksi. 

”Opiskelijat ovat olleet uteliaita ja moni on antanut myönteistä palautetta. Toimipisteemme ovat keskenään erilaisia, joten myös hyötyjä on monenlaisia. Tiistaina ja keskiviikkona erityisesti Välkky-kirjastoauto on kiinnostanut opiskelijoita. Uusia kirjastokortteja on tehty ainakin parikymmentä. Toisaalta bussissa on laulettu myös karaokea, joka on ollut monen suosikki”, hän kertoo. 

Kestävästi yhdessä 

Kulttuurinen kestävyys on keskeinen osa Omnian sitoutumista kestävän tulevaisuuden rakentamiseen. Monikulttuurisuus ja kansainvälisyys ovat näkyvä osa Omnian toimintaa, ja opiskelijoiden eri kansallisuuksia on yhteensä 123.

Idea ja tarve viikon järjestämiseen tuli Omnian vertaistuutoreilta. 

”Vertaistuutoreiden joukossa on monia maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita, jotka toivoivat kohtaamisen tiloja ja paikkoja sekä mahdollisuutta tutustua entistä paremmin kantaväestöön. Haluttiin tapahtuma, jossa opiskelijoiden näkökulma on otettu vahvasti huomioon”, Tiina Hovatoff selvittää. 

Hovatoffin mukaan Kulttuuriviikosta on tarkoitus tehdä pysyvä tapahtuma Omniaan. 

”Kaikilla aloilla on paljon sellaista, mitä voi ottaa tähän mukaan ja opinnollistaa. Tavoitteena on järjestää Kulttuuriviikko tulevaisuudessa vuosittain.”

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Kansainvälisyys
Kestävä kehitys
Kulttuuritoiminta
Monikulttuurisuus
Osallisuus