Ajankohtaiset

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Finns kehittyy matkailun ja ravintolatoiminnan helmeksi

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Finns on helmi Kehä III:n kupeessa, aivan Vanhan Mankbyn keskiaikaisen kyläalueen vieressä. Finns on Suomen vanhimpia säilyneitä Folkhögskola-kokonaisuuksia, jonka vanhimmat rakennukset ovat 1800-luvun lopulta. 

Opistotalo on rakennettu 1897 koulurakennukseksi Mellersta Nylands Folkhögskolalle. Rakennus on pääpiirteittäin säilynyt suunnitellussa asussaan. Alueella on myös kaksi muuta saman aikakauden rakennusta, jotka yhdessä muodostavat harvinaisen kokonaisuuden. Omnialla on tällä hetkellä Finnsissä opiskelu- ja ravitsemustoimintaa sekä henkilöstön työtiloja.

Alueen uudistamishanke sisältää rakennusten kunnostuksen vastaamaan tämän päivän matkailijan ja ravintola-asiakkaan vaatimustasoa. Uudistetun Finnsin palvelut suunnataan niin paikallisille asukkaille kuin kotimaisille ja kansainvälisille matkailijoille. Alueelle avataan rakennusten remontin jälkeen majoitus- ja ravintolatiloja, juhla- ja kokoustiloja, kahvila, pienpanimo, leipomo sekä co-working tiloja. Lisäksi alueelle on kaavailtu keittiöpuutarha, jonka satoa hyödynnetään keittiön antimissa.

 "Olemme vuosia haaveilleet Espoon matkailun ja palvelujen kehittämisestä, nimenomaan hyvällä sijainnilla ja saavutettavuudella olevan laajan palvelutarjooman omaavan hankkeen kautta. Palvelut rakentuvat vastuullisuuden, paikallisuuden, yllätyksellisyyden, luontoarvojen ja kestävyyden varaan. Tulemme vaalimaan alueen kulttuuriperinnettä sekä opiskelijayhteistyötä Omnian kanssa", kertoo Finns Gård Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jan-Erik Lagerström.

"Hankkeen lähtökohtana on luontoon sulautuva, kunnianhimoinen ja monipuolinen aktiivinen kokonaisuus kunnioittaen alueen historiaa, ympäristöä ja arkkitehtuuria. Suunnitelmissa on, että tulemme järjestämään alueella eri tyyppisiä tapahtumia. Suunnitteilla on esimerkiksi artesaani- ja maalaismarkkinat, kirjamessut, vintage-päivät sekä teemailtoja hyvän ruoan ja juoman parissa. Rakennuksien tiloja voidaan vuokrata myös yksityiskäyttöön esim. yritystapahtumia tai hää- ja muita perhejuhlia varten. Mikä tärkeintä, Espoon ravintola- ja matkailupalveluja ei mielestäni tule kehittää massaturismikärjellä", Lagerström jatkaa.

"Finnsin uudistaminen on meille hyvin mielenkiintoinen ja tärkeä hanke. Alueen hankkiessamme lupasimme, että kaikessa mitä teemme kunnioitamme alueen kulttuuri- ja kielellistä perintöä. Jaamme Finns Gård Oy:n kanssa samat arvot vastuullisuudesta, kestävästä matkailusta ja luontoarvojen säilyttämisestä. Finnsin uudistaminen ja tulevaisuuden Finns tarjoavat opiskelijoillemme erinomaisen mahdollisuuden opintoihin ja osaamisen kehittämiseen. Kulttuurisen kestävyyden vahvistaminen on yksi toimintamme perusteita. Finns palvelee tyylikkäästi mm. Vanhan Mankbyn keskiaikaisen kyläalueen vieraita ja täydentää siten arvokkaan alueen kulttuuripalveluja", toteaa Omnian kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko.

"Katsomme luottavaisin mielin tulevaisuuteen ja uskomme, että tämäntyyppiselle kokonaisuudelle on tarvetta. Olemme suunnattoman innoissamme mahdollisuudesta Finnsin kehittämisestä yhteistyössä Omnian kanssa. Opiskelijayhteistyö ja yhteistyö paikallisten toimijoiden kanssa sekä palveluiden tuominen alueelle ovat kaikki merkityksellisiä asioita", Lagerström pohtii.

Finns Gård Oy on kotimainen palvelualalla toimiva yhtiö, jonka taustalla on vahvan toimialakokemuksen hankkineita yksityisomistajia.

Finnsin tilat

Finns_ilmakuva

Lisätietoja antaa
Sampo Suihko
Kuntayhtymän johtaja
0505518119
Sampo.Suihko@omnia.fi