Ajankohtaiset

Koulutus ja talous puhuttavat tutkimuspäivillä

Ammattikasvatuksen tutkijoiden, asiantuntijoiden, kehittäjien ja päätöksentekijöiden tapaaminen järjestetään 28. ja 29. marraskuuta 2018 Omnian pääkampuksella Espoon keskuksessa.

Vuoden 2018 tutkimuspäivien teemana on ammattikasvatustutkimus ja alati muutoksen tilassa oleva työelämä.

Käynnissä oleva ammatillisen koulutuksen reformi tarjoaa tutkimukselle kysymyksen, mihin ammatillinen koulutus on menossa. Kuinka koulutuksen taloudellisen tehokkuuden hakeminen vaikuttaa oppimistuloksiimme, pedagogisiin opetusratkaisuin tai oppilaitosten käytännön työhön? Edetäänkö koulutusuudistuksessa turvalliseen suuntaan ja säilyykö optimistinen asenne korkeatasoiseen opiskeluun, opettamiseen ja tutkimukseen vielä tuleville sukupolville? Miten turvataan ammattikasvatuksen ja elinikäisen oppimisen tutkimuksen asema tulevaisuudessa?

Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden aktiiviseen vuoropuheluun alan tutkijoiden, kehittäjien, elinkeinoelämän sekä päätöksentekijöiden välillä.

”Tulossa on ajankohtainen, sisällöltään monipuolinen ja tiedepainotteinen tapahtuma, jossa on mukana myös kansainvälisyyttä. Tutkimuspäivät ovat näyteikkuna koulutusmuotomme kehittämis- ja tutkimustyölle ja avaavat uusia näköaloja ammatilliselle koulutukselle. Tutkimuspäivät järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Omniassa. On ilo esitellä Omnia vahvana kansallisena elinikäisen oppimisen toimijana myös vieraillemme”, sanoo Omnian tutkimuspäällikkö Tarja Lang.

Päivien yhteisessä osuudessa professori Roope Uusitalo luennoi aiheesta Investointeja osaamiseen ja kansanedustaja, tekniikan tohtori Jyrki Kasvi aiheesta Työn robotit tekoälyn suosta nouskaa. Paneelikeskustelussa viiden suurimman puolueen nimeämät kansanedustajat vastaavat toimittaja Kirsi Heikelin kysymyksiin. Teemasessioissa esitellään 42 hanketta tai tutkimusta. Lisäksi on tarjolla avoimia pyöreän pöydän keskusteluja seitsemästä eri aiheesta.

AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät ovat merkittävin ammatillista koulutusta ja sen tutkimusta käsittelevä ja esittelevä vuosittainen tapahtuma. Sen tehtävänä on palvella tieteen tekemisen ja koulutuksen kehittämisen avoimuutta ja jakaa tutkimustuloksia tutkijayhteisön ja käytännön toimijoiden kesken.

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Omnia, Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry, Espoon kaupunki ja Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi).

Tilaisuuden ohjelma

Lisätietoja antaa
Tarja Lang
Tutkimuspäällikkö
0505771723
Tarja.Lang@omnia.fi