Ajankohtaiset

Koronatiedote 19.2.2021

Etäopiskelu Omniassa jatkuu toistaiseksi

Omnian opiskelijoista valtaosa on aikuisia ja koronatartuntojen määrä kasvaa pääkaupunkiseudulla huolestuttavasti. Tästä johtuen Omniassa ei toistaiseksi lisätä lähitoimintaa.

Koulutuspäällikön päätöksellä voidaan kuitenkin välttämätöntä lähiopetusta ja -ohjausta opiskelijan tarve (oppimisen tuki, ikä, hyvinvointi) ja opetuksen vaatimukset huomioiden lisätä. Lähiopetuksen ryhmäkokoja säädellään siten, että turvavälit pystytään opetustilassa säilyttämään. Lähiopiskelu on edelleen opiskelijalle mahdollisuus, ei pakollista. Erittäin tärkeää on varmistaa riittävä yhteydenpito ja välttämätön lähiopetus ja -ohjaus erityisesti alaikäisten opiskelijoiden osalta.

Etäopetuksessa yhteydenottoja alle 18-vuotiaisiin lisätään käyttämällä monipuolisesti eri kanavia. Näin vahvistetaan opiskelijan opintojen sujuvuutta, hyvinvointia ja elämän hallintaa.

Ylioppilaskirjoitukset keväällä 2021

Kaikki aikuislukion ylioppilaskirjoituksiin osallistuvat opiskelijat siirtyvät pääkaupunkiseudun linjauksen mukaisesti etäopetukseen 1.3.2021 alkaen ylioppilaskirjoitusten turvaamiseksi.

Työväenopiston toiminta

Työväenopiston kurssit toteutetaan verkossa.

Turvallista talvilomaa – pidetään korona loitolla!

Talviloma ja ansaittu tauko työstä on pian edessämme. Taistelu pandemiaa vastaan kuitenkin jatkuu: meidän on hyvä muistaa suositukset myös talvilomalla. Käytetään maskeja, huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä nautitaan talvisäistä ja lomasta lähipiirissä sekä vältetään väkijoukkoja.

Yhteisten suositusten noudattaminen auttaa meitä etenemään kohti normaalimpaa arkea. Ulkoilu kuten vaikka hiihto ja lenkkeily ovat turvallisimpia tapoja nauttia lomasta. Riski saada koronavirustartunta on ulkona liikkuessa pieni – huomioi silloinkin turvavälit.

On paljon talvitekemistä, joista voi nauttia turvallisesti näin poikkeusaikanakin. Espoo.fi-sivuilla on vinkkejä talviloman viettoon.

Tartuntariski on olemassa tällä hetkellä kaikkialla Suomessa, vaikka alueiden välillä onkin eroja taudin ilmaantuvuudessa. Epidemiatilanne elää koko ajan, ja matkustaminen lisäisi entisestään riskiä viruksen leviämiselle.

Reipasta talvilomaviikkoa – pysytään terveinä.