Ajankohtaiset

Kolme omnialaista eksperteiksi EuroSkills Graz2020 -kilpailuihin

EuroSkills on alle 25-vuotiaille tarkoitettu, joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon EM-kilpailu. Seuraava kisa pidetään Itävallan Grazissa 16. – 20.9.2020. Ekspertit toimivat kilpailussa tuomareina ja oman alansa asiantuntijoina. Itse kilpailun lisäksi eksperteillä on merkittävä rooli kilpailijan valmentautumisessa valmennusringin jäsenenä. Eksperttejä valittiin yhteensä 24 lajiin. Suomi lähettää kuhunkin valittuun lajiin yhden kilpailijan ja ekspertin (poikkeuksena tiimilajit, joihin voi osallistua useampi kilpailija). Lähettämisen ehtona on, että lajiin löytyy sekä kilpailija että ekspertti.

Seuraaviin lajeihin on valittu omnialaiset ekspertit:

  • Leipuri | Bakery: Esa Savolainen
  • Lähihoitaja | Health and Social Care: Nina Kauppinen
  • Viherrakentaminen | Landscape Gardening: Thomas Vasenius

-Tänä vuonna hakemuksia tuli erityisen paljon, mikä oli positiivinen yllätys. Lisäksi valitusta joukosta tavallista suurempi prosentti on uusia, ensimmäistä kertaa ekspertteinä toimivia. On hienoa, että kilpailutoiminta kiinnostaa ammatillisia opettajia, ja myös koulutuksen järjestäjät kokevat kilpailutoiminnan tukemisen arvoiseksi asiaksi, toteaa Skills Finlandin huippuvalmennuspäällikkö Teija Ripattila.

Parhaillaan haetaan Suomen joukkueeseen osaavia ja motivoituneita kilpailijoita. Kilpailijat valitaan joukkueeseen kaikille avoimien karsintojen kautta. Karsintakilpailut järjestää kunkin lajin lajipäällikkö syksyn 2019 aikana.

Joukkueen kokoaa kilpailuun Skills Finland. Jokaisella kilpailijalla tulee kuitenkin olla taustataho, joka sitoutuu vastaamaan kilpailijan osallistumiskustannuksista. Kilpailijan lähettäminen antaa koulutuksen järjestäjälle tai taustatahona toimivalle yhteistyökumppanille hienon mahdollisuuden ammatillisen huippuosaamisen esiintuomiseen ja oman toiminnan kehittämiseen.

Lisätietoja:

Kilpailutoiminnan päällikkö Thomas Vasenius, Omnia, 043 824 4169

www.skillsfinland.fi