Ajankohtaiset

Kokonaisvaltaista hyvinvointia Feldenkrais®-menetelmällä

Työväenopiston kurssitarjonnasta löytyy syksyllä uutuutKaksi naista Feldenkrais tuoliliikuntaena kursseja Feldenkrais®-menetelmällä. Feldenkrais-menetelmä on oppimismenetelmä, jossa oman kehon toimintaa tutkitaan liikkeiden avulla. Liikkeen kautta havainnoidaan oman kehon toimintaa ja pystytään muuttamaan totuttuja liike- tai toimintamalleja. Feldenkrais-tunneilla on aina joku aihe. Espoon työväenopiston syksyn kurssien aiheina ovat lonkat, alaselkä, rintaranka sekä lantionpohja.

Feldenkrais-ryhmätunnilla opettaja ohjaa oppilaita sanallisesti, muttei tee itse liikkeitä mallina. Oppilaat tulkitsevat opettajan sanoja omalla liikekielellään. Oikeaa tai väärää tapaa tehdä liikettä ei ole. Opettaja seuraa oppilaiden liikkeitä ja poimii niistä elementtejä tuntiin. Näin saadaan mahdollisuus oman toiminnan havainnointiin.

Feldenkrais-menetelmää saavat opettaa henkilöt, jotka ovat suorittaneet kansainvälisesti valvotun ja hyväksytyn, kolmesta neljään vuoteen kestäneen Feldenkrais-opettajakoulutuksen. Suomeen Feldenkrais-menetelmä on tullut 1980-luvulla. Opettajaksi opiskelu onnistuu toistaiseksi ainoastaan Suomen rajojen ulkopuolella.

Kurssit sopivat kaikille, jotka haluavat ja voivat oppia, ovat kiinnostuneet kehittämään omaa toimintaansa ja kehon hallintaansa sekä hahmottamistaan. Menetelmän kehittäjä Mosché Feldenkraisin sanoin: "Kun tiedät, mitä teet, voit tehdä, mitä haluat."

Lisää tietoa Feldenkrais-menetelmästä  

Espoon työväenopiston Feldenkrais-kurssit syksyllä 2018