Hyppää pääsisältöön

Kohti yhtä Omniaa, yhdessä

Uutinen | 27.08.2021
Kuntayhtymän uusi johtaja Tuula Antola haluaa vahvistaa Omnian yhtenäisyyttä ja asiakaslähtöisyyttä entisestään.
Koulutuskuntayhtymän johtaja Tuula Antola

Tuula Antola aloittaa Espoon seudun koulutuskuntayhtymän johtajana 1. syyskuuta. Hän siirtyy tehtävään Espoon kaupungin elinkeinojohtajan tehtävästä, jossa hän toimi lähes kymmenen vuoden ajan vastuualueenaan yksikkö, joka vastaa työllisyyspalveluista, maahanmuuttoasioista sekä kilpailukyky- ja kansainvälisistä asioista. Näköalapaikan konsernitason johtamiseen tarjosi kaupungin johtoryhmän jäsenyys. 

”Yhteistyö Omnian kanssa tiivistyi työvuosinani entisestään. Esimerkiksi Omnian Osaamiskeskus maahanmuuttajille vastaa suoraan kaupungin tarpeeseen ja Business Espoo-yrityspalveluverkosto on rakennettu asiakaslähtöisessä kumppanuudessa. Minulla onkin jo Omniassa aloittaessani suuri arvostus omnialaista osaamista ja toiminnan ketteryyttä kohtaan. Uudessa tehtävässäni minua puhuttelee erityisesti Omnian rooli tulevaisuuden osaamisen mahdollistaja ja työvoimatarpeiden tulkkina ja siinä, että nuoret löytävät polkunsa työelämään. Yksi tärkeä tehtävämme on myös vieraskielisen väestön osallisuuden ja työllisyyden vahvistaminen”, Antola sanoo.  

Yksi Omnia – entistä vahvempana 

Tuula Antola pitää asiakaslähtöisen Yksi Omnia –toimintamallin vahvistamista keskeisenä kehityssuuntana uudessa roolissaan. 

”Omnia muodostuu toisiaan täydentävistä osaamista, osallisuutta ja alueen elinvoimaa vahvistavista palasista tiiviissä kumppanuudessa sidosryhmiemme kanssa. On tärkeää, että kaiken toimintamme lähtökohtana on asiakaslähtöisyys. Näin voimme tukea parhaalla tavalla sekä Omnian oppijoita että yrityskumppaneita”, hän toteaa. 

”Meidän on oltava avoimin mielin ja jaettava omaa osaamistamme sekä otettava sitä vastaan muilta. Vaikka voimme olla ylpeitä siitä, mitä jo olemme ja osaamme, globaalit megatrendit kuten ilmastonmuutos, digitalisaatio, väestön ikääntyminen ja työelämän murros haastavat meidät yhdessä kumppaneidemme kanssa pohtimaan, mitä tulevaisuudessa tarvitaan ja mistä meidän on toisaalta poisopittava.” 

Omassa tehtävässään Antola pitää tärkeänä myös valtakunnallista roolia.  

”Omnia on yksi maamme monipuolisimpia jatkuvan oppimisen ja ammatillisen koulutuksentarjoajia. Siksi meillä on vastuu toimia vahvasti myös kansallisissa ja kansainvälisissä foorumeissa.” 

Arjen innovatiivisuus esiin 

Koulutukseltaan Tuula Antola on Aalto-yliopistosta valmistunut diplomi-insinööri ja Executive MBA. Ennen Espoon kaupungin vuosiaan hän toimi monipuolisissa tehtävissä yritysmaailmassa, globaaleista konsulttiyrityksistä startuppeihin ja paikallisiin pk-yrityksiin. Urapolkunsa eri vaiheita yhdistäviksi tekijöiksi Antola mainitsee osaamisen ja osaajien yhdistämisen uutta luovalla tavalla sekä ihmisissä piilevän innovatiivisuuden esiin houkuttelemisen.  

”Yksi Omnian tulevista ponnistuksista on Suomen suurimman ammatillisen koulutuksen vuotuisen tapahtuman, Taitaja 2023-kisojen järjestäminen. Tämä tapahtuma tarjoaa hienoja mahdollisuuksia monipuoliselle kumppanuusyhteistyölle sekä ennen tapahtumaa että sen aikana".

Luottamus ja avoimuus perusarvoina 

Tuula Antola kertoo lataavansa akkujaan golfkentällä ja mökkeillen perheen kanssa merellisissä maisemissa.  

”Energia tulee siellä auringosta ja raikas vesi kaivosta silloin, kun sen sieltä pumppaa”, hän kertoo. 

Antola on ollut elokuun ajan Omniassa edeltäjänsä Sampo Suihkon rinnalla projektijohtajan roolissa.  

”Tämä on ollut poikkeuksellisen hieno mahdollisuus. Sampo Suihko on pitkäjänteisesti  ja visionäärisesti johdattanut Omniaa kohti tulevaisuuden tarpeita. On hienoa päästä jatkamaan tätä työtä yhdessä osaavien omnialaisten ja kumppaneidemme kanssa”, hän sanoo. 

Perusarvoikseen Antola nimeää luottamuksen, avoimuuden sekä ihmisten kohtaamisen ja kunnioittamisen.  

”Niiden varaan on hyvä rakentaa tulevaisuutta Omniassa ja yhtä Omniaa. On varmaa, että ammatillisen koulutuksen, osaamisen ja osallisuuden toimintaympäristö ja tarpeet muuttuvat vauhdilla myös jatkossa. Meidän on varmistettava se, että olemme paras mahdollinen Omnia kaikissa skenaarioissa, yhdessä kumppaneidemme kanssa."

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Johtaminen
Kansainvälisyys
Kehittäminen
Työelämäyhteistyö
Verkostot