Ajankohtaiset

Kevään ylioppilaskokelaat aloittivat loppu-urakkansa

Tänä keväänä Omniassa ylioppilastutkintoon on ilmoittautunut 271 kokelasta. Kirjoitukset alkoivat helmikuussa ja jatkuivat lukuloman jälkeen 13.3. Viimeinen kirjoituspäivä on 27.3.

Kevät on säilyttänyt suosionsa kirjoittajien keskuudessa. Keväisin kirjoittajia on noin 200–280 ja syksyisin 100–200. Esimerkiksi viime syksynä luku oli 170. Määrä vaihtelee hieman vuosittain. Yleensä keväisin myös valmistuu enemmän ylioppilaita – syksyisin noin 30–50 ja keväisin 70–100. Tämäkin luku vaihtelee vuosittain.
"Suuri ero yo-kokeeseen ilmoittautuneiden ja tutkinnon läpäisevien välillä johtuu osittain siitä, että nykyään tutkinto hajautetaan hyvin usein kolmelle peräkkäiselle tutkintokerralle", kertoo koulutuspäällikkö Kari Pekkarinen Espoon aikuislukiosta.

Uutena tuttavuutena sähköiset kirjoitukset

"Tänä keväänä sähköinen koe on psykologiassa, filosofiassa, saksassa, ranskassa, yhteiskuntaopissa ja maantieteessä. Sähköinen koe on vielä kaikille suhteellisen uusi tuttavuus, joten pieniä haasteita tämä saattaa aiheuttaa. Uskon kuitenkin, että it:n kanssa tehdyllä yhteistyöllä tästäkin selvitään. Myös koulun oma atk-tukihenkilö on paikalla sähköisissä kokeissa", sanoo Pekkarinen luottavaisin mielin.