Ajankohtaiset

Kevään 2021 ylioppilaskokeet on nyt kirjoitettu – alustavat tulokset saadaan lähiviikkoina

Kevään ylioppilastutkinto järjestettiin tänä keväänä 16.3. - 31.3.2021 välisenä aikana. Omniassa koepäiviä oli kaikkiaan 11 ja kirjoituksiin ilmoittautuneita oli 300, joista osa osallistui useampaan kokeeseen. Suosituin aine oli pitkä vieras kieli.

Espoon aikuislukion koulutuspäällikkö Kari Pekkarinen: ”Vaikka koronatilanteen vuoksi jännitystä oli ilmassa, menivät ylioppilaskokeet kaiken kaikkiaan hyvin – niin järjestelyjen kuin kokeiden suorittamisen osalta. Haluaisinkin välittää kiitokset kaikille mukana olleille – opiskelijoille, toimiston väelle, vahtimestareille, valvojille, opinto-ohjaajille, IT-henkilöille, salin kalustajille ja arvioita tekeville – yhteistyöllä selvittiin suorastaan loistavasti.”

Kokeiden jälkeen opettajilla on 1-2 viikon tiivis rupeama tehdä alustavat arvioinnit, jonka pohjalta ylioppilastutkintolautakunta tekee lopullisen arvioinnin. Alustavista tuloksista opiskelijat saavat tiedon Wilmassa heti niiden valmistuttua ja lopulliset pisteet julkaistaan Wilmassa 18.5.2021.

Ylioppilaskirjoituksiin osallistui monenlaisia opiskelijoita – tutkintotavoitteisia opiskelijoita, jotka käyvät koko lukion oppimäärän aikuislukiossa, ammattilukiolaisia, arvosanojen korottajia ja tutkinnon täydentäjiä sekä muiden lukioiden kirjoittajia.

Lisätietoja antaa
Kari Pekkarinen
Koulutuspäällikkö
0468771264
Kari.Pekkarinen@omnia.fi