Ajankohtaiset

Kestävän kehityksen CORE-projektin toinen virallinen kansainvälinen kokous oli Espanjan Bilbaossa

CORE – Cooking for the future -hankkeen tavoitteena on löytää eurooppalainen tasapaino kokin koulutukseen ja samalla tehdä parannuksia kokin tutkintoon kestävä kehityksen ideologia huomioiden. Kestävä kehitys on kokin koulutuksessa osa opiskelijan ammatillista kasvua. Hankkeessa kehitetään samalla opiskelijoiden kansainvälistä osaamista ja kielitaitoa. Samanaikaisesti koko eurooppalainen ravintola-ala hyötyy hankkeen tuloksista, kun kokin osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan sekä toteutetaan samanlaisena Euroopan laajuisesti.

Omniasta kokouksessa olivat mukana ruokatuotannon opettaja Oona Haapakorpi, joka on vastuussa hankkeen ammatillisesta sisällöstä ja kansainvälisten asioiden asiantuntija Mika Heino, joka vastaavasti toimii projektin hallinnollisten asioiden projektipäällikkönä. Kokouksessa olivat myös mukana elintarvikealan opettaja Merja Leivo, joka toimii Omniassa leipuri- ja konditoria-alan opiskelijoiden kouluttajana. 

CORE-kokous aloitettiin Emilio Campuzano koulussa, jossa aluksi koulutusjohtaja Mr Bingen esitteli koulun tiloja. Esittelyn aikana käytiin tutustumassa eri luokkatiloihin, mutta erityistä mielenkiintoa nostatti robotiikkalaboratorio.

Merja Leivo kommentoi koulukierosta seuraavasti: ”Kierros oli erittäin mielenkiintoinen ja koulun tilat vanhan rakennuksen sisällä olivat todella modernit.” Kokouksessa käytiin läpi tähän mennessä tehtyjä tuotoksia ja suunniteltiin tulevaa. Kokouksen päätteeksi Merja Leivo projektista innostuneena totesi: ”Anti kokouksessa oli innostavaa. Henkilöt, jotka olivat mukana hankekokouksessa, selkeästi haluavat edistää projektia.” Hän jatkaa, että “projektijäsenten mielestä kestävä kehitys aiheena on erittäin mielenkiintoinen sekä ajankohtainen aihe.”

Ensimmäisen päivän kokouksen puolessa välissä siirryttiin Escuela de Hosteleria de Leioaan, jossa ryhmän otti vastaan catering osaston koulutusjohtaja Ms Cristina Arcorbe. Hänen opastuksellaan tutustuttiin kyseiseen ammatilliseen kokkikouluun. 

Lue laajempi artikkeli ja katso kuvat reissusta Kokkikillan sivuilta.

Partnerit

Hankkeessa kehitetään kokin tutkintoa ammatillisten koulujen ja työelämän välisenä yhteistyönä Suomessa, Espanjassa, Irlannissa ja Virossa.

Hanketta rahoittaa Euroopan komissio Erasmus+ KA3-ohjelman kautta. Hankekumppaneina ovat Omnia ja Vamia Suomesta, Ikaslan Gipuzkoa Espanjasta, Institute of Technology Tralee (ITT) Irlannista ja Tartu Kutsehariduskeskus (TKHK) Virosta.