Uutiset

Keskosille ja vanhuksille luovutettiin 130 turvalonkeroa

Espoon työväenopisto sai kerättyä 130 virkattua turvalonkeroa keskosille ja vanhuksille, jotka se kävi jouluviikolla lahjoittamassa kolmeen kohteeseen: HUS Lastenklinikan keskososastolle sekä Leppävaaran ja Kauklahden elä ja asu –seniorikeskuksiin.

Lonkeroiden virkkaamiseen osallistui ainakin Omnian henkilökuntaa, Sellon, Ison Omenan ja Entressen kirjastojen asiakkaita, Työväenopiston kädentaitojen kurssilaisia sekä kudonta-asemien asiakkaita ja monia yksittäisiä harrastajia. Joku saattoi palauttaa jopa kymmenen lonkeroa, kun keskimäärin kampanjaan osallistuneet tekivät muutaman lonkeron.

 

”On aina kiva huomata, että kädentaidon ihmiset haluavat auttaa tekemällä”, kertoo iloisena kampanjan vetäjä ja Espoon työväenopiston suunnittelijaopettaja Saana Karlsson.

Moni kädentaitaja kertoikin mielellään tekevänsä jotain hyödyllistä. Tällaisiin töihin on myös helppo saada langanjämät hyötykäyttöön.

Karlsson kertoo, että suunnitteilla tulevalle vuodelle on jo uusi hyväntekeväisyyskampanja, jossa tehtäisiin pieniä vaatteita keskosille.

Keräys toteutettiin osana Tehdään yhdessä turvalonkeroita-kampanjaa marras-joulukuussa, jossa tavoitteena oli kerätä 100 turvalonkeroa. Omnia tekee hyvää!

Kuvat: Aliisa Kujala