Ajankohtaiset

Kelan oppilaitostiedote – Koronavirus ja opintoetuudet

Pitääkö ilmoittaa koulumatkassa tapahtuvista muutoksista?

Oppilaitoksen ei tarvitse lähettää Kelaan valvontailmoitusta, kun koulumatkatukea saavan opiskelijan koulussakäynti keskeytyy koronaviruksen vuoksi. Kela informoi opiskelijoita mahdollisesta ilmoitusvelvollisuudesta verkkosivuilla osoitteessa www.kela.fi/korona.
Maaliskuun koulukuljetuksen perusteella maksettavat koulumatkatuet voidaan laskuttaa normaalisti. Huhtikuun tilanteesta tiedotetaan myöhemmin.

Pitääkö ilmoittaa opiskelussa tapahtuvista muutoksista?

Jos opiskelija siirtyy etäopetukseen, opintotuen maksaminen voi jatkua normaalisti. Muutoksesta ei tarvitse ilmoittaa Kelaan.
Vaikka opiskelu keskeytyisi koronaviruksen vuoksi tilapäisesti, siitäkään ei tarvitse ilmoittaa Kelaan. Opintotuen maksaminen voi jatkua normaalisti.

Pitääkö ilmoittaa vaihto-opinnoissa tapahtuvista muutoksista?

Jos opiskelijan ulkomaan opiskelujakso keskeytyy tai peruuntuu, opiskelijan pitää ilmoittaa muutoksesta opintotuen muutosilmoituksella. Ilmoituksen voi tehdä asiointipalvelussa viestillä tai opintotuen muutosilmoituksella tai paperilomakkeella OT 15.

Opintojen edistyminen

Koronaviruksesta johtuva karanteeni tai koulun sulkeminen on hyväksyttävä syy sille, että opinnot hidastuvat. Oppilaitoksen ei tarvitse lähettää Kelaan valvontailmoitusta opintojen riittämättömästä edistymisestä, jos opintosuoritusten vähäisuus johtuu koronaviruksesta.

Lue tiedote kokonaisuudessaan Kansaneläkelaitoksen sivuilta.