Ajankohtaiset

Katja Österberg reformilähettilääksi

InnoOmnian pedagogisen kehittämisen asiantuntija Katja Österberg on valittu ammatillisen koulutuksen reformilähettilääksi. 20 reformilähettilään verkosto toimii Suomessa alueittain vuoden 2018 loppuun saakka.

Reformilähettiläät auttavat ja sparraavat koulutuksen järjestäjiä, opetus- ja ohjaushenkilöstöä, esimiehiä sekä työelämää muutoksessa. He viestivät reformin toimeenpanosta ja neuvovat siihen liittyvissä käytännön asioissa. Koulutuksen järjestäjät ja alueelliset verkostot voivat kutsua lähettilään pitämään puheenvuoroja tilaisuuksiin ja tapahtumiin reformiin liittyvissä asioissa.

Reformilähettilästoiminta on osa opetus- ja kulttuuriministeriön reformin toimeenpanon tukiohjelmaa, jolla tuetaan reformin toimenpanoa ammatillisissa oppilaitoksissa.

Pääkaupunkiseudulla työskentelee Katja Österbergin lisäksi kolme muuta reformilähettilästä.

”Haluan olla mukana innostamassa ja kannustamassa muutokseen”, Österberg sanoo.

”Näen reformissa paljon uusia mahdollisuuksia muuttaa ammatillista koulutusta yhä parempaan suuntaan. Esimerkkejä näistä mahdollisuuksista ovat muun muassa henkilökohtaistaminen ja yksilölliset opintopolut sekätyöelämän kanssa tehtävä entistä tiiviimpi yhteistyö. Muutokset haastavat meitä kaikkia uudistamaan toimintaamme ja käytänteitämme sekä ajattelemaan asioita eri näkökulmasta. Toivon pääseväni reformilähettiläänä käymään paljon mielenkiintoisia keskusteluja eri toimijoiden kanssa ja oppivani myös itse koko ajan lisää."

Hanketta koordinoi Ammattiopisto Luovi.