Ajankohtaiset

Kasvomaskit käyttöön kaikissa Omnian toimipisteissä

Opiskelijoiden ja asiakkaiden on hyvä noudattaa maskisuositusta, ellei ole erityistä terveydellistä syytä olla käyttämättä maskia.

Suositusta noudattamalla saatetaan säästyä rankempien keinojen kuten esimerkiksi erilaisten aukiolorajoitusten ja etäopetukseen siirtymisen käyttöönotolta.

Opiskelijat ja asiakkaat vastaavat itse maskiensa hankinnasta. Ilmaisia maskeja voidaan hakea sosiaali- ja terveystoimen jakelupisteistä.

THL suosittelee maskin käyttöä erityisesti tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen on vaikeaa. Oppilaitoksissa opetuksen järjestämisessä huomioidaan tehostetusti hygieniaohjeistukset, muun muassa käsihygienian ja turvavälien osalta. Ensisijaisen tärkeää on yhä noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

On syytä myös välttää liikkumista toimipisteiden välillä, kokoontumista sisätiloissa ja taukoja pyritään viettämään ulkona niin paljon kuin mahdollista, jolloin luokkatilat saadaan välillä tuuletettua.

Ruokailun jälkeen poistutaan ruokailutilasta välittömästi, jotta kaikille mahdollistetaan turvallinen ruokailuaika.

Kannustamme kaikkia opiskelijoitamme ja asiakkaitamme ottamaan käyttöön THL:n tuottaman Koronavilkku-sovelluksen, jonka avulla mahdolliset altistukset on helpompi kartoittaa ja hillitä näin koronan leviämistä. Lisätietoja: koronavilkku.fi.

Mikäli sinulla on tai sinulle tulee koronavirustautiin sopivia oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kurkkukipu, väsymys, haju-/makuaistin menetys, ripuli), mene osoitteeseen koronabotti.hus.fi (Uudenmaan kuntien asukkaat) tai omaolo.fi (helsinkiläiset) tai soita kotikuntasi koronaneuvontaan.

Mikäli olet saanut koronatartunnan, ilmoita välittömästi tämän jälkeen omalle vastuuopettajallesi sairastumisestasi, testituloksesta ja kotikaranteenista. Mikäli sinut on asetettu kotikaranteeniin, ilmoita siitä vastuuopettajallesi ja toimita todistus karanteeniin asettamisesta.

Yhteystiedot pääkaupunkiseudun koronaneuvontaan

  • Espoon koronaneuvonta, p. 09 816 34600
  • Helsingin koronaneuvonta p. 09 310 10024
  • Vantaan koronaneuvonta p. 09 8395 0070
  • Kirkkonummen koronaneuvonta, oman terveysaseman puhelinpalvelu.

Espoon toimintaohjeet

Lisätietoa koronaviruksesta saat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta.

THL:n sivuille on koostettu kuntalaisille suunnattua tietoa kasvomaskien käytöstä.

Tervetuloa, mutta vain terveenä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Kiitos, kun suojaat itseäsi ja muita.

 

Lisätietoja antaa
Mia Kivelä
Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö
0468515041
Mia.Kivela@omnia.fi