Ajankohtaiset

Kansainväliset vierailut Omniaan kasvaneet räjähdysmäisesti

Sijaintimme pääkaupunkiseudulla on mahdollistanut vierailujen määrän selkeän kasvun jo useamman vuoden ajan. Vierailutoiminnan kasvun on mahdollistanut myös hyvät suhteet sidosryhmiin kuten opetus- ja ulkoministeriöön, Opetushallitukseen, Espoon kaupunkiin, yhteistyöoppilaitoksiin sekä alueen yrityksiin. Osa vierailusta on toteutettu sidosryhmien kanssa ja Omnia on toiminut näkökulmana elinikäiseen oppimiseen erityisesti suomalaisen toisen asteen koulutuksen käytännön tasolla. Vierailutoimintaa tehdään ja vierailujen ohjelmat laaditaan yhteistyössä eri koulutusasteiden välillä. Omnian vierailu on normaalisti osa kokonaisohjelmaa joka kattaa tutustumisen eri koulutusasteisiin yhteistyönä varhaiskasvatuksesta korkea-asteelle.

Vuoden 2016 aikana vierailuja toteutettiin Omniassa 16 kpl. Selkeästä kasvusta kertoo se, että vuoden 2017 aikana kv-vierailuja toteutettiin 51 kpl, joissa vierailijoita oli yhteensä noin 600 henkilöä. Kuluvan kevään aikana kansainvälisiä vierailijaryhmiä on ollut 30, ja vieraita yhteensä noin 350 vierasta.

Kevään 2018 vierailuista vaikutusvaltaisimmat ovat olleet Slovakian, Puolan ja Bulgarian opetusministerien vierailut, Euroopan parlamentin jäsenten meppien, Lähi-Idän ja Afrikan maiden suurlähettiläiden sekä YK:n pääsihteerin nuorisoasioiden erityisedustajan vierailut. Omnia toimii vierailuissa toisen asteen koulutuksen esimerkkinä. Opetusmenetelmien, tiiviin alueellisen ja yritysyhteistyön lisäksi vieraita kiinnostavat innovatiiviset oppimisympäristöt.

Vierailutoiminta on merkittävä keino tehdä suomalaista koulutusbrändiä ja -osaamista tunnetuksi. Vierailut myös vahvistavat koulutusviennin edellytyksiä. Kansainvälisten vierailujen ohjelmiin osallistuminen kehittää henkilöstön ja opiskelijoiden asiantuntemusta, osaamista sekä verkostoitumista alueellista toimintaympäristöä laajemmin. Henkilöstön osallistuminen ohjelmiin suomalaisen koulutuksen asiantuntijan roolissa on loistava tapa kehittää myös omaa asiantuntijaroolia.