Ajankohtaiset

JET-koulutuksesta eväitä esimiestyöhön

Omnian ja Espoon kaupungin pitkäaikainen yhteistyö esimiesten kouluttamisessa jatkuu syksyllä.

Järjestyksessä 31. Omnian ja Espoon kaupungin yhteinen Johtamisen erikoisammattitutkinto -koulutus Espoon kaupungille päättyi perjantaina 18. toukokuuta.

Moni 17 valmistuneesta opiskelijasta totesi saaneensa koulutuksesta kipinän kehittymiseen. Erityisesti oma tapa olla esimies kirkastui monen osallistujan kohdalla entisestään.

Tavoite- ja strategialähtöisyys entistä selkeämmäksi

Koulutukseen osallistunut rehtori Hanna Talola kertoi lähteneensä koulutukseen mukaan omien työtehtäviensä muuttumisen myötä. 

Hanna Talolan mukaan koulutuksen parasta antia oli, että se herätti miettimään omia toimintatapoja ja taitoja johtajana.

”Tavoite- ja strategialähtöinen työn kehittäminen on tullut entistä kirkkaammaksi. Punaisena lankana on palveleva johtaminen. Koen, että sain paljon eväitä erityisesti henkilöstöjohtamiseen, johon niitä toivoinkin. Samoin muutosjohtaminen on selkiytynyt entisestään. ”, Talola toteaa.

Toppelundin koulun rehtorina Espoossa työskentelevä Talola on kouluttautunut vuosien varrella paljon, ja nyt johtamisen erikoisammattitutkinto tarjosi mahdollisuuden syventää osaamista entisestään.

Räätälöityä yhteistyötä

Espoon kaupungille tarjottu koulutus oli järjestyksessä 31. Yhteistyö jatkuu edelleen, ja 32. ryhmä on jo käynnistynyt. Yhteistyö jatkuu edelleen: JET32-ryhmä käynnistyi viime syksynä ja JET33-ryhmä aloittaa tulevana syksynä.

Kouluttaja Minna Hämäläisen mukaan koulutukset räätälöidään tavoitteiden ja osallistujien mukaan, ja tällä hetkellä erityisesti Espoon strategiaa toimii koulutuksen suunnannäyttäjänä.

Rehtori Hanna Talola uskoo koulutuksen antaneen hänelle eväitä oman osaamisensa kehittämiseen entistä pidemmälle.

”Olen kiinnostunut omien esimiestaitojeni jatkuvasta kehittämisestä.”, hän toteaa.

Talolan mukaan koulutus on tukenut erinomaisesti hänen nykyisiä työtehtäviään ja samalla työtehtävät ovat ylläpitäneet innostusta kouluttautumiseen.