Ajankohtaiset

Hiusalaa opiskelevalle Naime Mehmetille AMKE:n maahanmuuttajastipendi

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE:n maahanmuuttajastipendin saanut Naime Mehmeti kertoo olevansa vahvasti sitoutunut alaansa ja pitävänsä työstään ja opinnoistaan erittäin paljon.Naime Mehmetille AMKE:n maahanmuuttajastipendi

Mehmeti aloitti opinnot vuonna 2014 maahanmuuttajille suunnatussa hiusalan koulutuksessa. Hiusalan perustutkintoa suorittavaa Mehmetiä kuvataan esimerkillisen sitoutuneeksi opiskelijaksi, mikä näkyy myös työskentelytavoissa sekä auttavaisuudessa muita opiskelijoita kohtaan ja yhteistyökyvyssä.

”Naime Mehmeti kantaa kokonaisvaltaisesti vastuuta työskennellessään ja on myös huomattavan luotettava asiakaspalvelutilanteessa”, sanoo Mehmetin opettajana toiminut Elina Luukkonen.

Naime Mehmeti on työskennellyt siskonsa parturikampaamoyrityksessä Kosovossa, ja hänellä oli opintojen alussa hyvät kädentaidot kampaajan työhön.

”Tykkään työstäni valtavasti, ja olen ollut tosi tyytyväinen Omniasta saamaani tukeen. Opinnot ovat olleet juuri sitä, mitä olen hakenut. En halua olla poissa oppitunneilta, vaan oppia niin paljon kuin mahdollista niin suomea kuin lisää ammattitaitoakin”, hän sanoo.

Vastikään Mehmeti aloitti harjoittelun alan yrityksessä, mutta työllistyi muutaman päivän harjoittelun jälkeen työnantajan huomattua hänen osaamisensa.

Aloittaessaan hiusalan opinnot hän osasi suomea hyvin vähän, minkä vuoksi opintojen alku oli vaativa. Mehmeti onkin satsannut sinnikkäästi kielen oppimiseen samalla kun taidot hiusalan ammattilaisena ovat kehittyneet.

”Tällä hetkellä teen töitä ja opiskelen. Tulevaisuudessa voi olla muitakin vaihtoehtoja, mutta nyt olen tyytyväinen tähän tilanteeseen. Siitä olen varma, että haluan jatkaa tällä alalla”, hän sanoo.

AMKE:N uutinen aiheesta