Hyppää pääsisältöön
Hei ammatillinen opiskelija! Katso tärkeät tiedot opintojesi aloittamiseksi

Helmikuussa alkava nuorten Pakki-valmennus vastaa Työllisyys Espoon palvelutarpeeseen

Uutinen | 13.01.2022
Omniassa alkaa helmikuussa 2022 nuorille Työllisyys Espoon asiakkaille tarkoitettu Pakki-valmennus. Toive erityisesti nuorille suunnatusta toiminnasta tuli kuntakokeilun omavalmentajilta, jotka ohjaavat nuoren eteenpäin sopivien palveluiden pariin.

Nuorten Pakki-valmennus on tarkoitettu alle 30-vuotiaille työttömille, jotka tarvitsevat erityistä tukea oikeiden palveluiden ja sopivan jatkopolun löytämisessä. Pakki-valmennukseen tuleva nuori on voinut esimerkiksi osallistua jo kuntouttavaan työtoimintaan, jossa on todettu, että asiakas tarvitsee vahvempaa tukea.

Pakki-valmennuksen sisältö räätälöidään nuoren tilanteen mukaan. Valmennus voidaan toteuttaa toisen palvelun rinnalla tai valmennuksessa voidaan jatkaa toisen palvelun jälkeen. Pakki-valmennuksella voidaan täydentää esimerkiksi Nuotti-valmennusta tai työpajatoimintaa. Valmennus voi myös olla nuoren ensimmäinen työllisyyttä edistävä palvelu.

Pakki-valmennus auttaa tunnistamaan oikean tuen ja löytämään sopivan jatkopolun

Pakki-valmennus on ryhmävalmennusta, jossa nuori pääsee pohtimaan omaa tilannettaan yhdessä ammattilaisten ja muiden ryhmäläisten kanssa. Vertaistuen merkitys on suuri. Ryhmäläisten taustat ovat moninaisia ja ryhmän toiminnassa korostuu turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri.

Pakki-valmennus antaa työkaluja elämään, työhön ja opiskeluun. Valmennuksen tavoitteena on löytää nuorelle oikea jatkopolku sekä selvittää, millaista tukea nuori tarvitsee. 

Valmennuksen aikana nuorten kanssa puhutaan esimerkiksi arjenhallinnasta sekä henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista. Ryhmävalmennus auttaa nuorta oppimaan ryhmässä toimimista ja vahvistaa sosiaalisia taitoja. 

Valmennuksen aikana nuorten kanssa käydään läpi koulutusmahdollisuuksia ja keskustellaan työelämätaidoista ja yhteiskunnassa toimimisesta.

Teksti: Milla Granlund

Tutustu Omnian Pakki-valmenukseen
Pakki-valmennus
Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Osallisuus
Työllisyys