Ajankohtaiset

Helli aivojasi hyvällä ruoalla!

Ruokavaliossa rasvalla on iso merkitys aivojen toiminnalle. Aivot rakastavat hyvänlaatuisia rasvoja, joita löytyy mm. rasvaisista kaloista, pähkinöistä, avokadosta ja rypsiöljystä. Valitse lisäksi hitaita hiilihydraatteja, jotka pitävät verensokerin tasaisena. Niitä saat ruisleivästä, täysjyväkaurasta ja kasviksista. Hedelmien ja marjojen antioksidantit piristävät aivoja eli ne ovat myös suositeltavaa aivoruokaa. Älä myöskään unohda proteiineja, joita saat mm. palkokasveista. Helli siis aivojasi aivoruoalla – samalla suolisto ja sydän kiittävät.

Tutustu Espoon työväenopiston kevään kotitalouskursseihin ja tule mukaan saamaan ideoita ja oppia aivoterveelliseen ruokavalioon!

Tutustu Oppia ja iloa aivojesi parhaaksi -julkaisuumme

Lisätietoja antaa
Auli Korhonen
Pedagoginen asiantuntija
0468773312
Auli.Korhonen@omnia.fi
Nina Wilen
Assistentti
0401267231
Nina.Wilen@omnia.fi