Espoon aikuislukio
Ajankohtaiset

EU-vaikuttajat keskustelivat vilkkaasti reformista

Noin 30 europarlamentaarikkoa ja EU:n virkamiestä vieraili Omniassa perjantaina 2. helmikuuta. EU-vaikuttajat kuulivat Opetushallituksen pääjohtajan Olli-Pekka Heinosen esityksen ammatillisen koulutuksen reformista. Lisäksi kuultiin esittelyjä Omniasta ja reformin toimeenpanosta Omniassa.

Puheenvuorot herättivät runsaasti keskustelua ja kysymyksiä yleisön joukossa.

Olli-Pekka Heinonen totesi, että EU:ssa ja sen ulkopuolella seurataan tarkasti suomalaisia koulutuksen uudistuksia. Heinosen mukaan reformi yhdistää pohjoismaisen perinteen oppilaitoksessa tapahtuvassa oppimisesta sekä eurooppalaisen mestari-kisälli–muotoisen oppimisen perinteen.

"Tämä on yhdistelmä, joka tuo oppimisen yhä lähemmäksi työelämää ja toisaalta esimerkiksi tutkintojen laaja-alaisuus korostuu aiempaa voimakkaammin", Heinonen sanoi.

Europarlamentaarikko Henna Virkkunen korosti, että perustaidoista huolehtiminen on koulutuksessa ensiarvoisen tärkeässä asemassa.

"On tärkeää säilyttää perustaidot hyvällä tasolla. Nykyinen reformi vastaa osaltaan yhä tärkeämmäksi muodostuvaan tarpeeseen tiivistä yhteydestä työelämään", Virkkunen totesi.