Ajankohtaiset

Espoon työväenopiston uutiskirje 14.2.2019

Oletko miettinyt uutta harrastusta tai kaipaatko uutta potkua ja energiaa elämääsi? Oletko uuden edessä? Haetko uutta suuntaa? Haluaisitko oppia jotain aivan uutta tai kehittää valmiuksia työelämään? Tutustu uutiskirjeen tarjontaan, meiltä löydät oppia ja iloa! Lämpimästi tervetuloa!

Työväenopiston kurssit laskutetaan verkkomaksulinkillä

Espoon työväenopiston laskutus on siirtynyt käyttämään verkkomaksulinkkiä kurssien laskutuksessa vuoden 2019 alusta. Lue lisätietoja ja ohjeet Työväenopiston kurssimaksut -sivulta.

Jos sinulla on kysyttävää verkkomaksulinkin käytöstä, ota meihin yhteyttä:

Työväenopiston asiakaspalvelu
sähköposti: asiakaspalvelukeskus(at)omnia.fi
p. 020 692 333 (ma-to klo 13-15)

Uusia kursseja jatkuvasti!

Tutustu kevään 2019 kursseihin  Ilmonetissa. Uusia kursseja tulee jatkuvasti ja ilmoittautua voit heti, kun sopiva kurssi löytyy. Löydät koko lukuvuoden 2018–2019 kurssit sähköisestä opinto-ohjelmasta. Tutustu myös esitteeseen Oppia ja iloa aivojesi parhaaksi, johon olemme koonneet joukon tärppejä hyvinvointiasi ajatellen.

Feldenkrais-menetelmä on oppimismenetelmä, jossa oman kehon toimintaa tutkitaan liikkeiden avulla. Liikkeen kautta havainnoidaan oman kehon toimintaa ja pystytään muuttamaan totuttuja liike- tai toimintamalleja. Kurssit sopivat kaikille, jotka haluavat ja voivat oppia, ovat kiinnostuneet kehittämään omaa toimintaansa ja kehon hallintaansa sekä hahmottamistaan. Menetelmän kehittäjä Mosché Feldenkraisin sanoin: "Kun tiedät, mitä teet, voit tehdä, mitä haluat."

Piristystä kevääseen tanssien! Maaliskuussa alkaa useita tanssin tiiviskursseja (3-4 kertaa), verestä vanhoja taitojasi tai tule löytämään kokonaan uusi laji.

Onko sinulla pöytälaatikossa vanhoja valokuvia tai puhelimessa kuvia, joista haluaisit koostaa kuvakirjan? Valokuvista kuvakirja -kurssilla teet kirjan alusta asti lähetysvalmiiksi. Kuvat kirjaa varten saat digimuotoon skannauskurssillamme Vanhat valokuvat talteen. Uusia kuvia opit ottamaan ja käsittelemään kursseilla iPad/iPhone -jatkokurssi - Kuvat ja Valokuvat ja videot älypuhelimella senioreille.

Mitä toivot tulevaisuuden asumiseltasi? Tule mukaan suunnittelemaan itselle/läheisille asumisratkaisuja, jotka toimivat myös pidemmällä tähtäimellä? Tarjolla on käytännönläheistä tietoa, välineitä ja valmennusta asumissuunnitelman tekemiseen. Ilmoittaudu Opetushallituksen tukemalle kurssille Asumisen vaihtoehtoja 55+ -ikäisille,  joka alkaa Ruusutorpan koululla ke 27.2.2019 ja jatkuu neljänä keskiviikkona klo 16.30–19.

Poimintoja alkavista kursseista

Avoin yliopisto

Täältä löydät avoimen yliopiston kevään kurssit (uusia kursseja).

Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri

Katso kaikki tulevat kevään kurssit - Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri.

Kielet

Ennen kesälomaa ehdit vielä aloittaa englannin opiskelun tai virkistää vanhoja taitojasi. Tulevat englannin kurssit.

Huomasitko, että ilmoittautuminen ruotsin (keskitaso) ja englannin kielen (keskitaso ja ylin taso) yleisen kielitutkinnon tentteihin on meneillään (1.-28.2.)?

Kirjallisuus ja teatteri

Lisää alkavia kirjallisuuden ja teatterin kursseja löydät täältä.

Koti ja puutarha

Katso kaikki tulevat kevään kurssit – koti ja puutarha.

Kotitalous

Katso kaikki tulevat kevään kotitalouskurssit.

Kuvataide 

Lisää alkavia kuvataiteen kursseja löydät täältä.

Käsityö

Vapaita paikkoja kädentaitojen kursseilla.

Liikunta, terveys ja hyvinvointi

Lisää liikunnan tulevia kursseja. 

Katso jo alkaneita liikunnan kursseja, joihin mahtuu vielä mukaan.

Luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne

Katso kaikki tulevat kevään kurssit – luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne.

Media ja tietotekniikka

Katso kaikki tulevat kevään tietotekniikan kurssit.

Musiikki

Vapaita paikkoja musiikkikursseilla.

Ajankohtaista

Haluatko kehittää suomen kielen kirjoittamista tai puhumista?

Tässä hyviä kursseja keväällä!

Esbo Arbiksen kevään kurssit

Tutustu myös Esbo Arbiksen kurssitarjontaan Ilmonetissä.

Tulevia tapahtumia

Musiikki menee syvälle -tapahtuma to 21.3.2019 klo 17–21

Tapahtuma pureutuu erilaisin musiikkiesityksin kuorossa laulamiseen, sen hyvinvointia ja terveyttä edistäviin sekä aivoja aktivoiviin vaikutuksiin. Tapahtuman avaa akatemiatutkija Teppo Särkämö. Uudessa tutkimuksessa on mukana myös laulajia Espoon työväenopistosta. 

Klo 17–17.45 Luento: Laulaminen terveen ikääntymisen ja neurologisen kuntoutuksen tukena 
Akatemiatutkija, psykologian dosentti Teppo Särkämö, Helsingin yliopisto / Kognitiivisen aivotutkimuksen yksikkö

Klo 17.45–21 Kuorojen ja lauluryhmien esityksiä, puheita ja haastatteluja laulamisen hyvinvointivaikutuksista

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapiola, Espoon kulttuurikeskus
Kulttuuriaukio 2, III krs, 02100 Espoo

Raili etsii uusia kokemuksia balettitunnilla

Espoon työväenopiston opiskelija RailiMiten päädyit työväenopiston balettitunnille Tapiolaan?

- Jäin noin vuosi sitten eläkkeelle ja huomasin, että aikaa jää uusille harrastuksille. Työelämä oli hyvin kiinnostavaa ja innostavaa ja sain aina toteuttaa itseäni ja kehittyä. On kuitenkin kovin mukavaa, että nyt voin itse laatia kalenterini ja aikatauluttaa vapaasti menoni. Olen aina harrastanut paljon erilaisia asioita, mm. ratsastus, miekkailu ja flamenco ovat tuttuja menneiltä vuosilta. Nämä kaikki näyttävät kovin helpoilta, mutta tosiasiassa vaativat kehon hallintaa. Ratsastus ja miekkailu on visuaalisesti kaunista, vähän kuin tanssia. Baletti on kiehtonut minua pikkutytöstä asti ja olen iloinen, että nyt voin toteuttaa haaveeni. Pehmeän senioribaletin löysin Ilmonetin avulla.

Miltä baletti tuntuu? Onko kovin vaikeaa?

- Ei se kyllä ihan helppoa ole! Baletin eri asennot, missä jalat ja kädet liikkuvat eri tavalla täsmällisesti opettajan antamien ranskankielisten ohjeiden mukaan vaatii todella keskittymistä. Tärkeintä kuitenkin on tanssin antama ilo ja tunne, että tunti tunnilta kehittyy ja oppii lisää. Hienoa on se, että kuka tahansa voi helposti ja pienellä hinnalla tulla balettitunnille. Meitä on noin kaksikymmentä innokasta senioria opettelemassa jalan ja käden oikeita ojennuksia.

Mitä muuta harrastat?

- Minua kiinnostaa ihan kaikki ja haluan itse kokeilla ja kokea. Näin oma ymmärrys tästä maailmastamme syvenee.

Kaikkein rakkain harrastus minulle ovat kirjat ja lukeminen. Olen pienestä pitäen ollut intohimoinen lukija ja Kuopion sivukirjasto oli varsin tuttu paikka. Päivässä luin monta kirjaa, jotka palautin saman tien illalla. Niin kova oli lukemisen into! Ystävällinen kirjastonhoitaja sanoi, ettei kirjoja pitäisi samana päivänä palauttaa, he eivät ehdi saada hyllyjä takaisin järjestykseen. Minulla on aina monta kirjaa kesken, luen kulloisenkin ”lukuolon”mukaan. Matkustaminen, arkkitehtuuri, sisustus, vaatteiden suunnittelu; kaikki nämä sytyttävät!

Minulla on kaksi ihanaa lastenlasta, joiden kanssa vietän myös paljon aikaa.

Kiitos haastattelusta, kaikkea hyvää sinulle!

Seuraa meitä

Facebook  | Instagram |  www.omnia.fi/espoontyovaenopisto

Tutustu Espoon työväenopiston tuntiopettajien kirjoituksiin blogiportaalissa Työväenopistoa kehittämässä.