Ajankohtaiset

Espoon työväenopiston uutiskirje 14.11.2018

Syksy on hämärtymässä ja lähestymme loppuvuotta. Nyt on hyvä hetki miettiä uusia harrastuksia. Tule ja löydä yhdessä tekemisen ja oppimisen ilo! Tervetuloa myös kaikille avoimiin tapahtumiimme.

Uusia kursseja jatkuvasti!

Tutustu kevään 2019 kursseihin jo nyt Ilmonetissa. Kannattaa aina silloin tällöin käydä selaamassa kursseja, sillä uusia kursseja tulee tarjontaan jatkuvasti. Ilmoittautua voit koko ajan, erillistä ilmoittautumisviikkoa ei enää ole. Painettu kevään opinto-ohjelma ei ilmesty, voit selata koko lukuvuoden 2018–2019 kestäviä kursseja sähköisestä opinto-ohjelmasta

Poimintoja alkavista kursseista

Avoin yliopisto

Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri

Kielet

Kirjallisuus ja teatteri

Koti ja puutarha

Kotitalous

Kuvataide 

Käsityö

Liikunta, terveys ja hyvinvointi

Luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne

Media ja tietotekniikka

Tulevia tapahtumia

Ubuntu-tapahtuma, to 15.11.2018 klo 18–19

Tervetuloa kuulemaan Nelson Mandelan arvomaailmaan pohjautuvia mielenkiintoisia esityksiä Espoon kulttuurikeskuksen lämpiöön ja osallistu tapahtumaan. Ubuntun käsite on kotoisin Afrikasta ja tarkoittaa ihmisenä olemista, inhimillisyyttä ja myötätuntoa toisia kohtaan. Nelson Mandelan sanoin "Olen, koska me olemme". Olemme ihmisiä vain toistemme kautta, ja tehtävämme on palvella toinen toisiamme. 

Laulan! Siis elän! Ruusut & Ritarit -seniorikuoron 10-vuotisjuhlakonsertti ke 21.11.2018 klo 18.30

Ohjelma muodostuu Ruusujen ja Ritarien suosikkisävelmistä. Tarjolla on monipuolisia tunnelmia niin Suomesta kuin muualtakin maailmasta. Kuoro haluaa myös avata työtapojaan ja esitellä harjoituksiaan, joihin yleisö pääsee mukaan osallistumaan. Väliajalla kahvitarjoilu (varaa käteistä mukaan). Paikka: Nya Paviljongen, Läntinen koulupolku 3, 02700 Kauniainen. Vapaa pääsy, käsiohjelma 2 €.

Sinfoniaorkesterin konsertti su 25.11.2018 klo 18 

Paikka: Uusi Paviljonki, Läntinen koulupolku 3, 02700 Kauniainen

Joulukonsertti Rauhassa ke 5.12.2018 klo 18.30 

Espoon työväenopiston musiikin opetusryhmät ja solistit johdattelevat rauhan tunnelmiin. Yhteislaulua. Paikka: Suvelan kappeli, Kirstintie 24, Espoo 02760 Espoo. Vapaa pääsy, ohjelma 2 €.

Tuomarilan kuoron joulukonsertti la 8.12.2018 klo 15 

Paikka: Tuomarilan koulu, Puistotie 13, 02760 Espoo

Espoon työväenopiston Joululahjavalvojaiset to 13.12.2018 klo 16–22

Tervetuloa Itätuulentielle koko perheen voimin valmistamaan joululahjoja ja virittäytymään joulutunnelmaan. Paljon erilaista ohjelmaa ja tekemistä. Tervetuloa myös Ilmonet-pajaan, jossa saat apua kurssien etsimiseen tai kursseille ilmoittautumiseen. Vapaa pääsy. Paikka: Itätuulentie 1, Tapiola.

Opiskelijan tarina: Anneli sai kudonta-asemalta ja kokkikursseilta paljon iloa arkeen

Kertoisitko vähän itsestäsi?

- Nimeni on Anneli Matikainen (77 v.) ja asun Tapiolassa. Sain aivoverenkiertohäiriön vuonna 1994, jonka seurauksena vasen puoleni halvaantui. Olin HYKS:ssä potilaana kaksi kuukautta ja kuntoutus aloitettiin saman tien. Minua kävi tapaamassa aivoverenkierron kokeneiden yhdistyksestä henkilöitä, jota rohkaisivat ja kannustivat eteenpäin. Minusta tämä oli hyvin positiivinen kokemus. Tällä hetkellä vasen puoli on niin kuntoutunut, että pärjään arjessa.

Entä miten löysit työväenopiston ja millä kursseilla käyt?

- Olin kuullut työväenopiston Ahertajantien kudonta-asemasta ja tapiolalaisena minun oli helppo löytää perille. Juuri tuolloin olin saanut naapuriltani neljä kiloa pellavalankaa.

Tapasin kudonta-aseman ihanan opettajan Maikki Kariston, joka auttoi minut alkuun. Maikin ansiota on, että kudoin nämä langat kangaspuilla matoiksi ja verhoiksi. Kudoin 260 cm poppanasängynpeiton 150 cm kokoisilla kangaspuilla. Sängynpeiton kudoin kaksinkertaisena, tämänkin Maikki ohjeisti. Maikki on opastanut myös sokeaa opiskelijaa kutomaan mattoa eripaksuisista langoista!

Maton kutomista Espoon työväenopiston kudonta-asemalla.- Käyn myös työväenopiston mainioilla kokkikursseilla, jossa opettajana on joko Auli Korhonen tai Kati Lindfors. Kurssilla valmistettu kanasalaatti on ilahduttanut monesti.  Jopa mieheni  Amerikassa asuva veli kehuu sitä täällä käydessään. Opimme käyttämään uusia aineita ja mausteita. Esimerkiksi filotaikina oli uusi tuttavuus. On hienoa, että meille aivoverenkiertohäiriön kokeneille on tehty mahdolliseksi osallistua Opetushallituksen (OPH) tukemille kursseille. On hyvä, että myös sairastuneet huomioidaan!

Minkälaisia suunnitelmia sinulla on nyt lähitulevaisuudessa?

- Vuodenvaihteessa matkustamme mieheni kanssa pitkälle lomalle Fuengirolan lämpöön ja tulemme takaisin vasta aprillipäivänä. Osallistun Fuengirolassa Sofia-opiston espanjan tunneille. Täällä minulla on käytössä kolmipyöräinen sähkömopo, Espanjassa huristelen nelipyöräisellä sähkömopolla.

Olisiko sinulla antaa jotain hyvää ohjetta lukijoillemme?

- Sängyn pohjalle ei kannata jäädä ja pitää olla koko ajan aktiivinen. Näillä minä olen pärjännyt!

Kiitos haastattelusta ja oikein hyvää matkaa!

Espoon työväenopisto on järjestänyt aivoverenkiertohäiriön kokeneille vuodesta 2000 lähtien ruokakursseja.

Seuraa meitä

Facebook  | Instagram |  www.omnia.fi/espoontyovaenopisto

Tutustu Espoon työväenopiston tuntiopettajien kirjoituksiin blogiportaalissa Työväenopistoa kehittämässä.