Ajankohtaiset

Espoon työväenopiston uutiskirje 12.10.2018

Hei #loistavaopiskelija! Voit tutustua kevään 2019 kursseihin jo nyt Ilmonetissa. Kursseille voi koko ajan ilmoittautua, myös uusia kursseja tulee Ilmonetiin jatkuvasti. Kursseja voit myös selata  sähköisestä lukuvuoden 2018–2019 opinto-ohjelmasta. Voit ilmoittautua haluamallesi kurssille suoraan kurssin numeroa klikkaamalla.

Alkavat kurssit

Avoin yliopisto

Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri

Kielet

Kirjallisuus ja teatteri

Koti ja puutarha

Kotitalous

Kuvataide 

Käsityö

Liikunta, terveys ja hyvinvointi

Luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne

Musiikki

Media ja tietotekniikka

Ajankohtaista

#loistavaopiskelija

Syysloman jälkeen työväenopisto käynnistää #loistavaopiskelija-kampanjan jakamalla heijastimia opiskelijoille. Heijastimia on saatavilla Adjutantinkadun, Sokinsuonkujan, Kuunkehrän ja Itätuulentien aluekeskuksista vahtimestarin pöydältä. Heijastimia jaetaan 500 kappaletta. Jaa kuva heijastimesta #loistavaopiskelija työväenopiston Instagramissa ja Facebookissa.

Samaa unta -elokuvan uusintaesitykset, ti 30.10. ja ma 5.11. klo 18

Toivotut uusintaesitykset syksyllä 2018. Paikka: Kino Tapiola, Mäntyviita 2. Tiedustelut ja liput (8 €): Sari Tenhunen p. 050 494 6668 tai sari.tenhunen@omnia.fi

Ubuntu-tapahtuma, to 15.11.2018 klo 18–19

Tervetuloa kuulemaan Nelson Mandelan arvomaailmaan pohjautuvia mielenkiintoisia esityksiä Espoon kulttuurikeskuksen lämpiöön ja osallistu tapahtumaan. Ubuntun käsite on kotoisin Afrikasta ja tarkoittaa ihmisenä olemista, inhimillisyyttä ja myötätuntoa toisia kohtaan. Nelson Mandelan sanoin "Olen, koska me olemme". Olemme ihmisiä vain toistemme kautta, ja tehtävämme on palvella toinen toisiamme. Espoon työväenopisto kunnioittaa Nelson Mandelan elämäntyötä järjestämällä useita Etelä-Afrikka -teemaan liittyviä kursseja ja luentoja syksyn 2018 aikana. 

Jämälangoilla hyväntekeväisyyttä, ke 24.10. klo 18–20.30

Tule oppimaan Äiti Teresan -peittotilkkujen neulonta tilkun kulmasta kulmaan sekä tapa, millä tilkut voi yhdistää toisiinsa kauniisti ja helposti. Valmiit peitot toimitetaan hyväntekeväisyyteen. Paikka: Omnia, Suvis, Sokinsuonkuja 4. Tervetuloa, ei ilmoittautumista etukäteen! 

Omnia tekee hyvää: Omnian Nenäpäivä-viikko 2018, ti 30.11. – to 1.11.2018

Omnia on mukana keräämässä varoja maailman lapsille koko viikon kestävän tapahtuman puitteissa. Omnian järjestämän hyväntekeväisyystapahtuman kaikki tuotot ohjataan lyhentämättömänä Nenäpäivän hyväksi. Itätuulentiellä on seinällä Espoon työväenopiston opiskelijoiden tauluja myytävänä. Torstaina 1.11.2018 Kirkkokadulle työväenopistolla on myyjäiskojussa opiskelijoiden tauluja ja keramiikkatuotteita sekä Nikkariverstaan tuotteita klo 15–19.

Opiskelijan tarina

Helena Suonto on opiskellut saksan kieltä jo aikaisemmin koulussa ja oli tuotantotaloutta Otaniemessä opiskellessaan Sveitsissä töissä, jossa hän puhui saksaa joka päivä. Työelämässä kieli jäi unholaan, nyt eläkkeelle jäätyään Helena osallistuu työväenopiston saksan kielen keskustelukurssille Saksa B2 Aktives Deutsch opettajanaan Sabine Vilponen. Tutustu myös työväenopiston saksan kielen tuntiopettajan Rohland Buhren blogikirjoitukseen Saksa – monipuolinen maa keskellä Eurooppaa.

Helena_Suonto_Ubuntu-tapahtuman puhujaMitä kaikkea tämä kurssi antaa sinulle?

”Iloa ja mielekkyyttä, mukavia ihmisiä ja keskusteluja ja ryhtiä viikkoon”. Helena kiittää Espoon työväenopiston monipuolista tarjontaa. ”Uuden oppiminen on todella tärkeää, aivot voivat hyvin”, Helena jatkaa.

”Olen todella ylpeä Suomesta, joka tarjoaa meille kirjastot, työväenopistot ja koulut. Tämä on aivan parasta Suomea”.

Onko sinulla muitakin kursseja työväenopistossa?

"On kyllä, osallistun kahdelle liikuntatunnille, coreen ja Esbo Arbiksella pidettävään seniorijumppaan".

Kuulin, että matkustat myös mielelläsi. Kerro vähän matkastasi Etelä-Afrikkaan.

”Osallistuimme 10 päivän opintomatkalle maaliskuussa 2017 Etelä-Afrikkaan. Matka oli hyvin mielenkiintoinen. Tutustuimme aluksi Johannesburgiin, joka kärsi kovasta kuivuudesta. Tämän jälkeen matkamme jatkui eteenpäin, mm. Port Elisabethiin. Minua kiinnostaa kovasti tutustua uusiin ihmisiin, maihin ja kulttuureihin.”

Helena Suonto kertoo lisää matkastaan Ubuntu-tapahtumassa to 15.11.2018 klo 18 alkaen Espoon kulttuurikeskuksen lämpiössä. Tervetuloa mukaan! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Seuraa meitä

Facebook  | Instagram |  www.omnia.fi/espoontyovaenopisto

Tutustu Espoon työväenopiston tuntiopettajien kirjoituksiin blogiportaalissa Työväenopistoa kehittämässä.