Ajankohtaiset

Espoon työväenopiston uutiskirje 10.4.2019

Vielä alkaa yli sata uutta kurssia huhti-kesäkuussa! Käy Ilmonet.fi:ssä löytämässä omasi.

Uusia kursseja jatkuvasti! Poimintoja alkavista kursseista:

Media ja tietotekniikka

Lisää Media ja tietotekniikka -kursseja.

Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri

Lisää kevään kursseja - Ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri.

Kielet

Lähde syksyllä 2019 kieli- ja kulttuurimatkalle Madridiin

Matkainfo Madridin kielimatkasta (29.9.-6.10.2019) ma 13.5. klo 18-19.30 Tapiola.

Kirjallisuus ja teatteri

Lisää alkavia kirjallisuuden ja teatterin kursseja.

Koti ja puutarha

Lisää kevään kursseja – koti ja puutarha.

Kotitalous

Lisää kevään kursseja – kotitalous.

Kuvataide 

Lisää alkavia kuvataiteen kursseja löydät täältä.

Käsityö

Kevät-kesän alkavia käsityökursseja.

Liikunta, terveys ja hyvinvointi

Katso alkavat kevään kurssit ja liikunnan kesäkurssit

Luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne

Lisää kevään kursseja – luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne.

Esbo Arbiksen kevään kurssit

Tutustu myös Esbo Arbiksen kurssitarjontaan Ilmonetissa.

Ajankohtaista

Digikinkerit – apua ja tukea sähköiseen asiointiin

Palvelut siirtyvät enenevässä määrin verkkoon mutta mikä avuksi, kun sähköinen asiointi on vierasta ja netti ylipäätään pelottaa? Digikinkerit on suunnattu henkilöille, joilla on joko vähän tai ei lainkaan sähköiseen asiointiin tarvittavaa osaamista. Tarkoituksena on rohkaista ja innostaa sähköisten palveluiden käyttöön sekä vahvistaa digitalisoituvan yhteiskunnan arjessa tarvittavaa osaamista.

Kevään aikana järjestetään kolmet Digikinkerit, joissa harjoitellaan sähköisten palveluiden käyttöä mutta tutustutaan myös netin viihteellisempiin sisältöihin. Osallistujien on mahdollista saada henkilökohtaista opastusta tietotekniikkaan erikoistuneen senioriyhdistys Enter ry:n vapaaehtoisilta ja 4H-järjestön nuorilta. Tilaisuudet ovat maksuttomia, eivätkä ne vaadi ennakkoilmoittautumista. Osallistujat saavat tapahtumissa käyttöönsä tietokoneet, mutta halutessaan omankin laitteen saa tuoda mukanaan. Tapahtumat jatkuvat syksyllä.

Vinkkaa tutullesi tai tule itse – tutustutaan yhdessä sähköiseen asiointiin!

Syksyn 2019 kursseille ilmoittautumiset alkavat toukokuussa 

Viime vuoden tapaan syksyn kursseille ilmoittautumiset alkavat jo toukokuun lopussa. Syksyn 2019 kursseihin voit tutustua ilmonet.fi-sivustolla 14.5.2019 alkaen.

Ilmoittautumiset alkavat seuraavasti:

 • ke 22.5.2019 klo 12: liikunta, terveys ja hyvinvointi | koti ja puutarha | kotitalous
 • to 23.5.2019 klo 12: kuvataide | musiikki | kirjallisuus ja teatteri | käsityö | avoin yliopisto
 • pe 24.5.2019 klo 12: kielet | ihminen, yhteiskunta ja kulttuuri | luonto, ympäristö, tekniikka ja liikenne | tietotekniikka | ikääntyvien yliopisto 

Helpointa ja nopeinta kursseille on ilmoittautua ilmonet.fi-sivuilla, mutta ilmoittautua voit myös puhelimella soittamalla asiakaspalvelun numeroon 020 692 444. Avautumispäivien jälkeen asiakaspalvelupuhelimen kautta voit ilmoittautua ma-to klo 12–15 välisenä aikana.

Avoimen yliopiston kursseille ilmoittautuminen numerossa 043 8253 078.

Asiakkaille, jotka kokevat epävarmuutta tai tarvitsevat vielä tukea Ilmonetin käytössä, järjestetään ilmaista perehdytystä seuraavasti:

 • Omenan kirjasto ke 15.5. klo 9-11, E191695 Ilmonet.fi-perehdytys asiakkaille
 • Entressen kirjasto to 16.5. klo 13-15, E191696 Ilmonet.fi-perehdytys asiakkaille
 • Sellon kirjasto ma 20.5. klo 9.30-11.30, E191698 Ilmonet.fi-perehdytys asiakkaille
 • Soukan kirjasto ma 20.5. klo 13-15, E191697 Ilmonet.fi-perehdytys asiakkaille
 • Omnia, Itätuulentie 1 ti 21.5 klo 14-16, E191534 Digikinkerit*: Ilmonet, työväenopiston ilmoittautumisjärjestelmä

Syksyn 2019 opinto-ohjelma

Opinto-ohjelma julkaistaan sähköisessä muodossa Omnian verkkosivuilla kesäkuun puolessavälissä. Painettu opinto-ohjelma on tarkoitus saada jakeluun jo kesäkuun lopussa. 

Tila-asioita

Työväenopiston opetus jatkuu Mäkkylässä, Adjutantinkatu 1:ssä, 31.7.2020 saakka. Itätuulentien 1. kerros valmistuu kevään 2019 aikana ja syksystä 2019 lähtien 1. kerroksessa tulee olemaan työväenopiston opetusta, InfoOmnian ja vahtimestareiden palvelut sekä kahvila- ja ruokailupalveluita.

Työväenopiston kurssit laskutetaan verkkomaksulinkillä

Espoon työväenopiston laskutus on siirtynyt käyttämään verkkomaksulinkkiä kurssien laskutuksessa vuoden 2019 alusta. Lue lisätietoja ja ohjeet Työväenopiston kurssimaksut -sivulta.

Jos sinulla on kysyttävää verkkomaksulinkin käytöstä, ota meihin yhteyttä:

Työväenopiston asiakaspalvelu, laskutus
sähköposti: asiakaspalvelukeskus(at)omnia.fi
p. 020 692 333 (ma-to klo 13-15)

Sanoista tekoihin – kestävän tulevaisuuden konkreettisten käytänteiden kehittäminen ja levittäminen

Mitä Omnia voi tehdä kestävän tulevaisuuden eteen - 100 toimenpiteen tiekartta. Tule mukaan rakentamaan ja toteuttamaan kestävän tulevaisuuden Omniaa.

Kestävästä kehityksestä puhuvat kaikki, mutta Omniassa nostetaan kestävä tulevaisuus kaiken toimintamme kehittämistyön keskiöön.

Omnian kestävä tulevaisuus -aiheinen banneriEspoon kaupunki on Suomessa edelläkävijä kestävän kehityksen toimenpiteisiin sitoutujana ja viime vuonna kaupunki kutsuttiin YK:n kestävän kehityksen johtajuusohjelmaan yhtenä 25 edelläkävijäkaupungeista. Espoo sitoutuu saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteet jo vuoteen 2025 mennessä. Se vie aikaa ja vaatii paljon työtä ja uusia ratkaisuja, mutta suunta on selvä.

Vuoteen 2025 mennessä varmistetaan, että kaikilla oppijoilla on tarpeelliset tiedot ja taidot kestävän tulevaisuuden edistämiseksi, kouluttamalla muun muassa kestävästä kehityksestä ja elämäntavoista, ihmisoikeuksista, sukupuolten tasa-arvosta, rauhasta ja väkivallattomuudesta, kulttuurin edistämisestä, globaalista kansalaisuudesta sekä monikulttuurisuuden arvostamisesta ja kulttuurin myötävaikutuksesta kestävään kehitykseen.

Haluamme kuulla näkemyksenne siitä, mitä tekoja ja valintoja tulisi Omniassa tehdä. Auta meitä luomaan 100 konkreettisen toimenpiteen tiekartta, joka viitoittaa Omnian suuntaa tulevina vuosina.

Pääset antamaan omat ideasi ja arvioimaan muiden osallistujien vastauksia. Keskustelu on avoinna 18.4.2019 saakka. Osallistu vähintään kerran, mielellään useamminkin – yksin tai yhdessä toisten kanssa.

Klikkaa kyselyyn tästä!

Kestävä kehitys on vastuuta tulevaisuudesta. Luodaan se yhdessä. Kiitos jo etukäteen ajatuksistasi!

Jukka Mäkelä, Kaupunginjohtaja, Espoon kaupunki

Sampo Suihko, Kuntayhtymän johtaja, Omnia

Tulevia tapahtumia

Lausutamatinea Ihminen - vanhanaikainen? lauantaina 27.4.2019 klo 13.00

Onko ihmisyys hajonnut bittiavaruuteen? Olemmeko luoneet  super-, hyper-, kyber-maailman,  jossa emme itse  osaa suunnistaa?

Tapiolan lausujat/feat Nao-robotti ajankohtaisten runojen äärellä.

Matinkylän monitoimitalo, Matinraitti 17, 02230 Espoo

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tehdään yhdessä -festarit torstaina 9.5.2019 klo 14–20

Tule, näe, koe, opi! Tervetuloa Tehdään yhdessä -festareille Sellon kauppakeskukseen ja sen ympäristöön torstaina 9.5. klo 14-20! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Työväenopisto on vahvasti mukana:

 • Tietoiskut: arjen voimavarat – palautuminen arjessa
 • Kädentaitojen paja
 • ImprovisaatioiloitteluEspoon kaupungin Tehdään yhdessä -festareiden banneri
 • Joogapaja 
 • Ja paljon muuta!      

Tehdään yhdessä -festarit on Espoon kaupungin yhdessä oppilaitosten, yhdistysten, järjestöjen, seurojen ja yritysten kanssa järjestämä hyvän fiiliksen pop up -henkinen tapahtuma, jossa voi nähdä, kokeilla ja oppia erilaisia asioita. Festareilla on myös nuorten oma alue, jossa on mahdollisuus hengailuun koko tapahtuma-ajan. Lisäksi livemusaa ja DJ kello 17-20.

Tule ja kokeile jotain, mitä et ole ennen tehnyt! Lisätietoja löydät Tehdään yhdessä -festarit -sivulta. Tehdään yhdessä! Tillsammans skapar vi! Let’s co-create!

Liisa Slöör saa iloa ja eloa liikunnasta

Tapasimme Liisan kanssa Esport Arenalla Seniorit liikkeelle! -tanssiliikuntapäivässä, jonka Esport ja Espoon kaupunki järjestivät yhteistyössä espoolaisille. Senioripäivän aikana oli mahdollista kokeilla Espoon työväenopiston opettajien ohjaamia eri tanssilajeja ja Espoon liikuntapalvelujen kehonhuoltoa ja venyttelyä.Espoon työväenopiston tanssinopettaja Suvi Tuominen

Päätimme kokeilla senioribalettia ja itämaista tanssia, joihin meitä johdatteli työväenopiston ihana Suvi Tuominen. Juttelimme Liisan kanssa hetken tauon aikana.

Kertoisitko vähän itsestäsi, oletko aikaisemmin tanssinut balettia?

Espoon työväenopiston tanssikurssilainen Liisa Slöör- Olen liikkunut koko elämäni, tanssinut balettia, kuntotanssia, Zumba Gold on myös tuttu minulle. Liikkuminen on minulle elämäntapa. Musiikki antaa siihen vielä lisää energiaa ja voimaa.Olen osallistunut myös työväenopiston Pilates-kursseille. Tässä lajissa opettajan merkitys on hyvin tärkeä.

 Haluaisitko lähettää työväenopistolle terveisiä?

- Olisi niin mukavaa, jos Sointun Kuntotanssi jatkuisi. Surullista, että Haukilahden tiloissa ei enää ole tätä opetusta, jota monet kaipaavat. Ja Honkahallissa on kova meteli! Voisikohan sille tehdä jotain?

Totesimme molemmat, miten hauskaa tanssitunneilla olikaan. Päivä käynnistyi hienosti. Kiitos Esport Arena, Espoon kaupunki ja työväenopisto!

Työväenopiston koko tarjonta on varsinaista aivojen huoltoa. Superfoodia aivoille ovat liike ja musiikki yhdessä. Erityisesti tanssin on todettu stimuloivan aivoja erityislaatuisella tavalla. Lue lisää työväenopiston julkaisusta Oppia ja iloa aivojesi parhaaksi.

Seuraa meitä

Facebook  | Instagram |  www.omnia.fi/espoontyovaenopisto

Tutustu Espoon työväenopiston tuntiopettajien kirjoituksiin blogiportaalissa Työväenopistoa kehittämässä.